24.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Στήλη άλατος

Ημερομηνία:

Σοφίας, Πίστης, Αγάπης και Ελπίδας σήμερα. Μεγάλη η χάρη τους, αλλά όλες απούσες από τη χώρα. Ένα κεράκι, ένα τάμα, κάτι… για όσους ένθεους και αναποφάσιστους, θα βοηθούσε ενόψει της Κυριακάτικης κάλπης;

Όπως λέει πάντως κι ένας φίλος μου, αναποφάσιστος θεωρείσαι όταν δεν ξέρεις αν θες ή όχι τζατζίκι στο σουβλάκι. Όταν δεν ξέρεις τι θα ψηφίσεις, θεωρείσαι λογικός, απελπισμένος, απογοητευμένος, έξαλλος… Διαλέγετε και παίρνετε. Και την Κυριακή πράττετε αναλόγως.

Είναι ένα θέμα οφείλω να παραδεχτώ. Αγχόνη ή λαιμητόμο; Εκτελεστικό απόσπασμα ή ηλεκτρική καρέκλα; Το πώς θα εκτελέσεις μια έρμη χώρα είναι δύσκολη επιλογή. Λογικό να είναι κανείς αναποφάσιστος.

Aθώος ο Παπακωνσταντίνου για τη λίστα, αθώος ο Μαρινάκης για τα στημένα, ελεύθερος ο Παπαγεωργόπουλος. Σε 5 κατοίκους των Σκουριών απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Τη χώρα που άφησε τον Χριστοφοράκο να φύγει σα να μη συνέβαινε το παραμικρό.

Μάθαμε και τι είχε ξεχάσει ο Βαγγέλης στο ντιμπέιτ. «Βάρκα χωρίς πανιά, μακριά απ’ τη στεριά, μ’ άφησες να δέρνομαι στο κύμα». Θα τη φροντίσει ο Πάνος όμως, μην ανησυχείτε…

Οι πολλοί καραβοκύρηδες βουλιάζουν το καράβι. Κι ένας λαός στις βάρκες… όπου φύγει φύγει. 250.000 οι περισσότεροι νέοι, τα καλύτερα μυαλά της γενιάς μου, μου είπε ένας νεώτερος φίλος, εγκατέλειψαν τη χώρα την τελευταία πενταετία.

Και έχεις και τον Αλέξη που θέλει τις τελευταίες μέρες να στοχεύσει στην ψήφο των νέων.

«Η αναμέτρηση της 20ης Σεπτέμβρη είναι το δεύτερο μεγάλο δημοψήφισμα για το αύριο του λαού και του τόπου μας… Ψηφίζουμε όχι», είπε από την Πάτρα. Δυό ξεχασμένα χρυσόψαρα στο συντριβάνι της πλατείας αυτοκτόνησαν πηδώντας έξω από το νερό, στο άκουσμα της λέξης «δημοψήφισμα».

Εύλογο ερώτημα στο twitter: Το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών θα ισχύει ή θα είναι σαν το δημοψήφισμα;

«Το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα παραμείνει για πάντα το κοινό μας σπίτι, το δικό μας σπίτι», είπε η Φώφη από το Ρέθυμνο. Όχι, δεν εννοούσε το σπίτι στ’Ανώγεια που γεννήθηκε ο Σμπώκος…

Δυό χρόνια κλείνουν αύριο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Κι αντί η Χρυσή Αυγή να είναι στη φυλακή μοστράρει αθώα παιδάκια και μηνύματα συγκαλυμένου μίσους στα προεκλογικά της σποτ… Το λες και κατάντια για τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία

Πριν πολλά χρόνια αυτό. Και μετά την έδωσε σε μια παραμάνα να τη μεγαλώσει γιατί η μητρότητα της έπεφτε κομματάκι δύσκολη και είχε να φροντίσει και την καριέρα της.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ