14.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Στήλη Άλατος

Ημερομηνία:

– Τριπλή «κανονιά» του Ολυμπιακού στην Άρσεναλ χθες βράδυ.

– Εντωμεταξύ στη δική του έδρα – Περαία μου, Περαία μου με το Σαρωνικό σου – εκτελεί πέναλντι το ΤΑΙΠΕΔ με το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ.

– Στήνεται ο σύντροφος Δρίτσας κάτω από τα δοκάρια και στα δίχτυα το λιμάνι, το πορθμείο του Περάματος και τα Λιπάσματα στο Κερατσίνι. Πιο πέρα η ναυπηγοεπισκευαστική θωρεί ασάλευτη.

– Σφυράει βιαστικά ο διαιτητής -γιατί αναμένεται και η πρώτη αξιολόγηση – και γκοοοοολ.

– 3 στην τιμή του ενός. Και Πειραιάς και Κερατσίνι και Πέραμα. Εμείς ξεπουλάμε καλύτερα… Αποκτήσαμε εμπειρία άλλωστε από τα αεροδρόμια.

– «Μ’ αεροπλάνα και βαπόρια» γιοκ αλλά εμείς θα επιμένουμε στη Μπέλλου.

– «Κι αν θυμάσαι τα παλιά, ψέματα και μπλα μπλα μπλα,
η μαγκιά σου ναφθαλίνη με κασμίρι και λουστρίνι.
Τώρα κάνεις μαύρη πλάκα κι όλο τρως απ’ την κουτάλα,
τώρα μάγκωσε η φάκα και σε κλείσανε στη γυάλα.»

– Γνωριμίας αλλά όχι ουσίας αποδείχθηκε η συνάντηση του Σταθάκη με την Κριστίν Λαγκάρντ. Το μήνυμα της Λαγκάρντ λένε πως ήταν «κάντε τις μεταρρυθμίσεις, κλείστε την αξιολόγηση, και… τότε συζητάμε την διαδικασία για το ενδεχόμενο απομείωσης του χρέους».

– Να δώσουμε στους ξένους την ευκαιρία να πάρουν και τα τελευταία ασημικά και μετά βλέπουμε …

– Χαμένη ευκαιρία το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ λέει ο κυρ Σταύρος. Κάτι παραπάνω θα ξέρει από μένα. Είχε και ιδιαίτερη συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ το μεσοκαλόκαιρο άλλωστε. Τότε που προετοιμαζόταν να συγκυβερνήσει κι αυτός…

– Απώλειες για τη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη. Χωρίς Ζορρό και τσεκούρια η διεκδίκηση της προεδρίας. Ψωμιάδης και Βορίδης μένουν στο περιθώριο.

– Ευτυχώς παραμένει στην κούρσα ο Πατούλης, και… ο Κούλης ο οποίος όπως είπε τιμά τον πατέρα του αλλά δεν είναι συνέχειά του. Απεταξάμην την γκαντεμιά Κυριάκο;

– Μ’ εκείνη την επανακαταμέτρηση που ζητούσε η ΛΑΕ τι έγινε ρε σύντροφοι. Θα μας πείτε ή δε βγαίνουν τα νούμερα και το αφήσαμε;

– Κυκλοφορούν φήμες ότι η Ξουλίδου θα τοποθετηθεί Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας; Η Ξουλίδου, που είδε όραμα τον Άγιο Εφραίμ και της είπε να καταψηφίσει στις 11 Ιουλίου, αλλά αυτή παράκουσε;

– Προφανώς, η κυβέρνηση έχει όραμα για την παιδεία.

– Τελικά, ένα είναι σίγουρο. Αυτό το τσίρκο δεν έχει τέλος

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά των Χανίων – Η γεωγραφική κατανομή των Ρίχτερ

Έντονη σεισμική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο...