16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Στίγκλιτς: Ο Βαρουφάκης είναι καλός οικονομολόγος, για τον Σόιμπλε δεν θα σχολιάσω | Βίντεο

Ημερομηνία:

Ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζότζεφ Στίγκλιτς σε συνέντευξή του για το νέο του βιβλίο «The Great Divide» αναφέρθηκε στις εξελίξεις και στις θέσεις της Ελλάδας και των δανειστών της στις διαπραγματεύσεις, σημειώνοντας πως ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ένας καλός οικονομολόγος, όσο για τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε… «δεν θα σχολιάσω».

«Βασικά ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας είναι καλός οικονομολόγος. Για τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας… δεν θα σχολιάσω», είπε γελώντας ειρωνικά και με το κοινό να αντιδρά επίσης με γέλια στο σχόλιό του.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια νέα κρίση στην Ευρώπη λόγω μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο Τζότζεφ Στίγκλιτς δήλωσε πως υπάρχει αυτός ο κίνδυνος, καθώς οι διαφορές στις αντιλήψεις είναι πολύ μεγάλες.

«Τις τελευταίες εβδομάδες είχα την τύχη να ξοδέψω πολύ χρόνο με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, περάσαμε σχεδόν μισή ημέρα μαζί, έδωσα μαζί του μια δημόσια συνέντευξη τύπου […] Επίσης πέρασα κάποιες ώρες με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών […] Είναι μια καταστροφή που θα μπορούσε να συμβεί […] Οι διαφορές στις αντιλήψεις τους για το τι συμβαίνει για το τι είναι καλό οικονομικά είναι πολύ μεγάλες», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Δείτε την ερώτηση και την απάντηση του νομπελίστα οικονομολόγου από το 12:10:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=NOKFmbkSr30″]

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ