22.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Σταθάκης: Διαψεύδει την Deutsche Welle και ζητά αποκατάσταση της αλήθειας

Ημερομηνία:

O τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης διαψεύδει δημοσίευμα της DW σύμφωνα με το οποίο αν το κόμμα του γίνει κυβέρνηση θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

Την αποκατάσταση της αλήθειας από την ελληνική έκδοση της Deutsche Welle, που τον εμφάνισε να δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τηρήσει τις δεσμεύσεις έναντι των δανειστών, ζητάει ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Σταθάκης, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση Σαμαρά.

Ο κ. Σταθάκης, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, σημειώνει ότι ο τίτλος της συνέντευξής του δεν ανταποκρίνεται στα λεγόμενά του παραθέτοντας μάλιστα και το ηχητικό απόσπασμα των δηλώσεών του που «ανέβασε» η DW.

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Σταθάκης στο Thetoc το δημοσίευμα υπογράφει και άλλη δημοσιογράφος η οποία δεν παρευρίσκονταν στη συνέντευξη. Για τη συγκεκριμένη ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει αιχμές στο twitter για το «ήθος και την επαγγελματική της ιδιότητα».

upl54ae6e8d4480e

«Στοιχειώδης δημοσιογραφική δεοντολογία επιβάλει εκ μέρους της εφημερίδας την αποκατάσταση της αλήθειας», αναφέρει ο κ. Σταθάκης και παραθέτει την ακριβή απομαγνητοφώνηση του ηχητικού αποσπάσματος, όπως αυτό αναρτήθηκε στον ελληνικό ιστότοπο της εφημερίδας Deutsche Welle που έχει ως εξής:.

«Πρώτον, βιώσιμο χρέος. Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, η Ελλάδα είναι σε μία μόνιμη παγίδα του χρέους, και αυτό αποτρέπει οποιαδήποτε συζήτηση για επιστροφή στην ανάπτυξη, που είναι το βασικό στοιχείο εξόδου από την κρίση. Το δεύτερο θέμα που θέτουμε είναι η αντικατάσταση του μνημονίου, το οποίο έχει αποτύχει παταγωδώς.

Το μνημόνιο πρέπει να αντικατασταθεί από ένα πρόγραμμα προσανατολισμένο στην επιστροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη. Και το τρίτο στοιχείο της συζήτησης είναι ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, το οποίο αφορά μια μεγάλη τομή στη δημόσια διοίκηση, μια μεγάλη τομή στο φορολογικό σύστημα.

Εμείς θα αλλάξουμε το φορολογικό σύστημα, θα το κάνουμε πολύ πιο δίκαιο και αποτελεσματικό, αλλά αυτό είναι μεσοπρόθεσμο».

 toc.gr, ethnos.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ