16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Σταθάκης: «Εκχωρούμε μόνο ΟΛΠ και περιφερειακά αεροδρόμια – πάμε για καλύτερους όρους»

Ημερομηνία:

Μόνο στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και των 14 περιφερειακών αεροδρομίων προτίθεται επί του παρόντος να προβεί η κυβέρνηση, είπε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg ο Γιώργος Σταθάκης. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, δεν εντάσσεται στα κυβερνητικά σχέδια η πώληση της ΔΕΗ, των ΕΛΤΑ και της Ύδρευσης, η δε υπόθεση του Ελληνικού είναι «υπό συζήτηση» .

«Προσπαθούμε να αναθεωρήσουμε ορισμένα στοιχεία αυτών των ιδιωτικοποιήσεων για να τις βελτιώσουμε και θεωρώ ότι θα έχουμε μία εύλογη συμφωνία και για τις δύο», τόνισε ο Γ. Σταθάκης για τον ΟΛΠ και τα περιφερειακά αεροδρόμια.

«Προσπαθούμε να επεξεργασθούμε ένα διαφορετικό μοντέλο από αυτό των ιδιωτικοποιήσεων για να προσελκύσουμε κεφάλαια και επενδύσεις, όπως για τους σιδηροδρόμους και άλλα λιμάνια της χώρας» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε:  «Η Ελλάδα εξετάζει “εναλλακτικές επιλογές στις κατά 100% ιδιωτικοποιήσεις».

Μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, ο κ. Σταθάκης ανέφερε πως η διαδικασία «πήγε καλά» κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα και εκτίμησε ότι είναι εφικτή η σύναψη συμφωνίας «τις επόμενες  δύο έως τρεις εβδομάδες».

Πρόσθεσε:

«Η απόσταση μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της έχει μειωθεί πολύ στα περισσότερα θέματα και, παρά το ότι υπάρχουν κάποιες περιοχές ανησυχίας που έχουν να κάνουν με το συνταξιοδοτικό σύστημα και τη μεταρρύθμιση του ΦΠΑ, υπάρχουν τρόποι να καλυφθεί αυτή η διαφορά και να υπάρξει συμφωνία».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...