22.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Σταθάκης: Στην προσπάθεια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης δεν περισσεύει κανένας λειτουργός της

Ημερομηνία:

Συνάντηση με εκπαιδευτικούς τεχνικών ειδικοτήτων από τους 54 που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα στα Χανιά είχε χθες το μεσημέρι ο βουλευτής Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Γιώργος Σταθάκης, στα γραφεία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στα Χανιά.Κατά τη διάρκειά της ενημερώθηκε για τις σοβαρές συνέπειες που θα έχει στην Τεχνολογική Επαγγελματική Εκπαίδευση η κατάργηση 50 ειδικοτήτων της, σε τομείς μάλιστα με μεγάλη ζήτηση λόγω των ικανοποιητικών επαγγελματικών προοπτικών για τους μαθητές.

Οι εκπαιδευτικοί επεσήμαναν τη διγλωσσία σε μια σειρά επιχειρημάτων του Υπουργείουσχετικών με την αναγκαιότητα συγκεκριμένων ειδικοτήτων (για παράδειγμα των νοσηλευτών, ενώ υπάρχουν τόσες ελλείψεις στα νοσοκομεία) και τις προοπτικές επανένταξης των καθηγητών στην αγορά εργασίας (με δεδομένο ότι αυτοί έχουν από χρόνια διακόψει την άσκηση ελευθέριου επαγγέλματος ως ασυμβίβαστου με την εκπαιδευτική τους ιδιότητα). Παράλληλα, τόνισαν πως απολύονται χωρίς να αξιολογηθούν, μολονότι διαθέτουν μεγάλη εμπειρία, είναι διορισμένοι με διαφανή και αξιοκρατικά κριτήρια, μεταφέρουν γνώσεις και δεξιότητες με τον καλύτερο τρόπο στους μαθητές, ενώ ταυτόχρονα αξιοποιούν και συντηρούν τον εξοπλισμό των σχολείων. Τέλος, σημείωσαν και τις επιπτώσεις της απομάκρυνσής τους από την εκπαίδευση τόσο για την εύρυθμη λειτουργία των ΕΠΑ.Λ. κι ΕΠΑ.Σ., όσο και των Τ.Ε.Ι. στα οποία θα συνέχιζαν πολλοί από τους μαθητές τους. Οι τελευταίοι θα είναι αναγκασμένοι πλέον να στραφούν σε ιδιωτικά κέντρα σπουδών, με όποια οικονομική επιβάρυνση συνεπάγεται κάτι τέτοιο για τις οικογένειές τους, που στην πλειονότητά τους ανήκουν στα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα.

Από τη μεριά του ο βουλευτής Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. υποστήριξε, πως με τις συγκεκριμένες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου πλήττεται ο δημόσιος δωρεάν χαρακτήρας της τεχνικής επαγγελματικήςεκπαίδευσης. Ημνημονιακήκυβέρνηση, ακολουθώντας σταθερά μια νεοφιλελεύθερη πολιτική, άνοιξε τον δρόμο στα ιδιωτικά συμφέροντα, αδιαφορώντας τόσο για τους εργαζόμενους καθηγητές, όσο και για τους οικονομικά ασθενέστερους μαθητές.

Συνεχίζοντας ο κ. Σταθάκης επεσήμανε την ανάγκη να διαφυλαχτεί η ενότητα των εκπαιδευτικών, καθώς επίκειται η ψήφιση και άλλων επώδυνων μέτρων και να οργανωθεί συστηματική ενημέρωση γονέων και μαθητών.

Κλείνοντας τόνισε, ότι για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. η αναβάθμιση της εκπαίδευσης και η διατήρηση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της αποτελεί προτεραιότητα. Σε αυτή μας την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας εκπαιδευτικός.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παζάρι Μεγάλης Παρασκευής στις Βουκολιές του Δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά σας προσκαλεί και φέτος, τη Μεγάλη...