22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σταμάτησαν τη φοίτηση του Ρωμανού

Ημερομηνία:

Νέα εμπόδια προκύπτουν για τον Νίκο Ρωμανό, ο οποίος αν και παρακολούθησε με επιτυχία το πρώτο εξάμηνο των σπουδών του εντός φυλακών, δεν μπορεί να συνεχίσει τη φοίτηση του λόγω εμποδίων που βάζει η Δικαιοσύνη

Όπως αναφέρουν σε καταγγελία οι σύντροφοί του, η Διευθύντρια της φυλακής Κορυδαλλού Χαραλαμπία Κουτσομιχάλη, ο εισαγγελέας Νικόλαος Ποιμενίδης και η κοινωνική λειτουργός Βάσω Φραγκαθρούλα αποφάσισαν να διακόψουν «πραξικοπηματικά» τη φοίτηση του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος πέρασε κανονικά το 1/3 των μαθημάτων του εξαμήνου όπως όριζε η τροπολογία που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκεμβριο.

Η ανακοίνωση – καταγγελία καλεί το υπουργείο Δικαιοσύνης να επιβάλει επιτέλους την εφαρμογή του παλιού και του νέου νόμου, ενώ κατακρίνει και στελέχη της σημερινής κυβέρνησης, που είχαν σταθεί στο πλευρό του Ρωμανού όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

Αναλυτικά το κείμενο:

Ο σύντροφος πέρασε κανονικά το 1/3 των μαθημάτων του εξαμήνου όπως όριζε η τροπολογία που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκεμβριο. Με βάση την ίδια τροπολογία για τους υπόδικους καταργούνταν η σύμφωνη γνώμη του ανακριτή. Για άλλη μια φορά λοιπόν βρισκόμαστε μπροστά σε ένα θέατρο του παραλόγου.

Το συμβούλιο της φυλακής έστειλε την αίτηση του συντρόφου στον ειδικό εφέτη ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλου ο οποίος ήταν ένας από τους βασικούς δικαστικούς παράγοντες που είχαν οδηγήσει στην πολυήμερη απεργία πείνας του συντρόφου. Ο συγκεκριμένος απέρριψε την αίτηση του συντρόφου και έστειλε την αίτηση πίσω στο συμβούλιο, το οποίο δεσμευόμενο στην αρνητική απόφαση του Νικόπουλου, θα την απορρίψει και αυτό εφόσον αρνούνται να εφαρμόσουν την τροπολογία που αφορα τον σύντροφο.

Το συμβούλιο της φυλακής δηλαδή η Διευθύντρια της φυλακής Κορυδαλλού Χαραλαμπία Κουτσομιχάλη, ο εισαγγελέας Νικόλαος Ποιμενίδης και η κοινωνική λειτουργός Βάσω Φραγκαθρούλα αποφάσισαν να φέρουν εις’ πέρας ένα νομικό πραξικόπημα με την πλήρη συγκάληψη του υπουργείου δικαιοσύνης. Ας θυμηθούμε όλοι την στάση του ΣΥΡΙΖΑ κατά την διάρκεια της απεργίας πείνας, το δήθεν ενδιαφέρον για την ζωή του συντρόφου, τις τηλεοπτικές και κοινοβουλευτικές αντιπαραθέσεις με τα στελέχη της ΝΔ. Φυσικά τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα που χρησιμοποιούσαν τα στελέχη της ΝΔ τότε θα χρησιμοποιησουν και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τώρα, δηλαδή δεν μπορούν να παρέμβουν στην δικαιοσύνη η οποία είναι ανεξάρτητη κλπ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πιο ξεδιάντροπη συμμορία ψηφοθηρών και πολιτικων εκμετάλλευτων αφού δεν ενδιαφέρονται ούτε να ρίξουν στάχτη στα μάτια των υπηκόων τους.

Για ότι συμβεί από δω και μπρός την ευθύνη έχουν όσοι εξαπατούν και παίζουν με τις ζωές των συντρόφων μας. Στην προκειμένη το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ και ΠΟΛΙΤΙΚΟ κόστος αφορα την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, την Χαραλαμπία Κουτσομιχάλη, τον Νίκολαο Ποιμενίδη, την Βάσω Φραγκαθρούλα και τον Ευτύχη Νικόπουλο.

Αλληλέγγυοι/υες

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...