22.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Σταματήστε την καταστροφολογία: Παρέμβαση του υπεύθυνου τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης για τη φημολογία ακυρώσεων

Ημερομηνία:

Ένα παιγνίδι σε βάρος του ελληνικού τουρισμού παίζουν αυτή την κρίσιμη ώρα μερικοί παράγοντες και κανάλια. Ο ΣΕΤΕ ανακοίνωσε παραδόξως ότι μειώθηκαν κατά 26% οι κρατήσεις στην Κρήτη την τελευταία εβδομάδα και περίπου το ίδιο στη Ρόδο. Η πληροφορία, που τελικά αποδείχτηκε ότι αφορούσε στα στοιχεία ενός πρακτορείου από την Αμερική, με ελάχιστες κρατήσεις για την Ελλάδα, άρα χωρίς να προκαλείται κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα.

Την ίδια στιγμή, αυτή την πληροφορία που δεν αφορούσε φυσικά τη γενική εικόνα της τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα, αναμετέδιδαν χθες βράδυ τα γνωστά κανάλια τρόμου… Το Mega έκανε λόγο για “βροχή ακυρώσεων”, ενώ ανάλογη ήταν η θέση του ΣΚΑΙ…

Η στρεβλή αυτή εικόνα ανάγκασε τον υπεύθυνο για την τουριστική πολιτική της περιφέρειας Κρήτης και γνωστό τουριστικό επιχειρηματία, Μιχάλη Βαμιεδάκη, να παρέμβει μέσω της σελίδας του στο facebook, να επισημάνει ότι τα στοιχεία του ΣΕΤΕ αφορούν τη συγκεκριμένη αμερικανική εταιρεία και να ζητά να σταματήσει η καταστροφολογία.

Διαβάστε τί έγραψε αργά τη νύχτα:

“Ακούω απόψε στο SKAI τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ να ανακοινώνει -26% μείωση κρατήσεων από 30.06 μέχρι σήμερα στην Κρήτη και -28% μείωση στη Ρόδο.

Προσπαθώ να καταλάβω από που προκύπτουν αυτά τα στοιχεία.

Η πλειοψηφία των ξενοδοχείων έχει ψηλές πληρότητες, παρά τις αντιξοότητες και οι ανησυχίες όλων εστιάζουν στην τροφοδοσία και στη λειτουργία του τραπεζικού, όχι στις κρατήσεις.

Τελικά ο ΣΕΤΕ διευκρινίζει ότι τα στοιχεία αυτά αφορούν μία μόνο Αμερικανική εταιρεία κρατήσεων (Αmadeus) η οποία έχει ελάχιστη παρουσία στην Κρήτη και σε απόλυτα νούμερα οι διαφορές αυτές μπορεί να αφορούν μερικές δεκάδες άτομα και δεν έχουν καμία σχέση με την πλειοψηφία των tour – operators που διακινούν πάνω από το 90% των επισκεπτών στην Κρήτη.

Η ζημιά όμως έγινε και η είδηση αυτή θα αναδημοσιευτεί, όπως και οι προηγούμενες, σε πολλά Ευρωπαϊκά μέσα.

Ευτυχώς κάποια σοβαρά ΜΜΕ του εξωτερικού δείχνουν την πραγματικότητα

http://www.dailymail.co.uk/…/British-tourists-undeterred-fi…

http://www.drv.de/…/griechenlandurlaub-weiter-stark-gefragt…

http://www.tourhebdo.com/…/large-victoire-du-non-en-grece-c…

Daily Mail από Αγγλία, DRV από Γερμανία, Tourhebdo από Γαλλία και πολλά άλλα, αναφέρουν ότι στη χώρα τους ο τουριστικός κόσμος ψηφίζει “ναι” στις διακοπές προς Ελλάδα και η κίνηση για τη χώρα μας αυξάνεται, παρά τα προβλήματα.

"google ad"

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εμείς τείνουμε να καταστροφολογούμε.

Πρώτο βήμα για να λύσουμε ένα πρόβλημα, είναι να το καταγράψουμε και να το διαχειριστούμε. Με το να αποπροσανατολιζόμαστε δεν κερδίζουμε κάτι.

Ας εστιάσουμε τις προσπάθειες μας εκεί που πονάμε, ας βρούμε τρόπους να τροφοδοτηθεί η αγορά, να διατηρηθεί η κοινωνική ηρεμία και να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού, το βασικό τομέα που μπορεί να αποτελέσει την επόμενη μέρα το βασικό πυλώνα ανασυγκρότησης.

Ο επιμερισμός ευθυνών για τη σωτηρία ή την κατάρρευση είναι βαθιά πολιτικό θέμα, τα αποτελέσματα όμως θα μας ακουμπήσουν όλους, άρα απαιτείται από όλους ψυχραιμία, ρεαλισμός και στοχευμένη προσπάθεια”.

Βαμιεδάκης

candianews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παζάρι Μεγάλης Παρασκευής στις Βουκολιές του Δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά σας προσκαλεί και φέτος, τη Μεγάλη...