Κλειστή από ανατολή και δύση είναι η πρόσβαση και η έξοδος αντίστοιχα προς και από την πόλη του Ηρακλείου, καθώς οι αγρότες έχουν προχωρήσει σε κλείσιμο των κόμβων του Καρτερού, στο ύψος του ΚΤΕΟ,  και στο Γιόφυρο, σύμφωνα με το cretalive.gr

Οι αγρότες με τα οχήματά τους έσπευσαν μαζικά με τις εκτιμήσεις να μιλούν για μεγάλη συμμετοχή. Οι αγρότες σε Γιόφυρο και ΚΤΕΟ  στην Εθνική και κλείσει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ παρούσα είναι και η αστυνομία.

Μετά την κατάληψη του κτιρίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, οι αγρότες αφού κλείδωσαν το κτίριο και πήραν τα κλειδιά, άρχισαν σταδιακά να αποχωρούν με προορισμό την ΕΘνική Οδό. Το Συντονιστικό Όργανο θα αποφανθεί για τις επόμενες δράσεις.

Την ίδια στιγμή, οι αγρότες του Αρκαλοχωρίου έχει αποσπαστεί από τον κύριο κορμό των αγροτών και λειτουργούν αυτόνομα.

Σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Συλλόγου Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Τσικουδιάς Ν. Ηρακλείου Στάθης Φραγκιαδάκης, ο αγροτικός κόσμος έχει ισχυρή αγωνιστική διάθεση όπως απέδειξε και με τα μεγάλη συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση.

Και στο Λασίθι, όπως αναφέρει το fonien.gr, με  φορτηγά και βαρέα οχήματα οι διαδηλωτές που αντιδρούν στα μέτρα της κυβέρνησης έχουν αποκλείσει τον κόμβο στα φανάρια του Αγίου Νικολάου. Οι ιδιοκτήτες των Δ.Χ φορτηγών αντιδρούν στην πρόταση του ασφαλιστικού και κλείνουν κατά περιόδους τον δρόμο, τον έκλεισαν νωρίς το μεσημέρι και ξανά το απόγευμα.