19.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Στα πλαίσια των εορτασμών για τα 91α γενέθλια: “Στέλνουμε το μήνυμά μας στον Μίκη Θεοδωράκη”

Ημερομηνία:

Ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη κ. Γιώργος Αγοραστάκης, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Βαρβάρα Περράκη, ανακοίνωσαν σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο Χανίων το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων του φετινού Φεστιβάλ Μίκης Θεοδωράκης στα Χανιά που διοργανώνουν από κοινού οι δύο φορείς και σε συνέχεια των εκδηλώσεων της τελευταίας επίσκεψης του Μίκη Θεοδωράκη στα Χανιά. Το πρόγραμμα που ανακοίνωσαν περιλαμβάνει:

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016,  20:30, στο πατρικό Θεοδωράκη στο Γαλατάς

«Γιορτάζουμε τα γενέθλια του Μίκη» με μουσική από την μπάντα της Vης  Μεραρχίας Κρητών και προβολή ντοκιμαντέρ. Είσοδος ελεύθερη.

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016, 21:00, στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: «Όταν ο Μίκης συνάντησε τον Γιάννη». Τα δυο αδέρφια δημιουργούν… Συναυλία με έργα του Μίκη και του Γιάννη Θεοδωράκη.

Ερμηνεία Τραγουδιών : Ερωφίλη, Κώστας Θωμαΐδης, Ελισάβετ Βερούλη

Πιάνο – Ενορχηστρώσεις  : Γιώργος Σαλτάρης

Είσοδος ελεύθερη.

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016, 21:00, Θέατρο Ανατολικής Τάφρου

Συναυλία με τον  Στέφανο Κορκολή σε έργα Μίκη Θεοδωράκη

Ερμηνεία τραγουδιών: Σοφία Μανουσάκη. Θα παρουσιαστεί το Μαουτχάουζεν, σε μεταγραφή για πιάνο-φωνή του Στέφανου Κορκολή.

Είσοδος 10 ΕΥΡΩ. Τα Έσοδα της Συναυλίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του «ΟΡΙΖΟΝΤΑ»

Στις εκδηλώσεις, επεσήμανε ο κ. Αγοραστάκης, περιλαμβάνεται και η  διοργάνωση μιας «προσωπικής επικοινωνίας» -όλων όσων επιθυμούν- με το Μίκη Θεοδωράκη μέσω γραπτών μηνυμάτων. Η επίδοση και η συλλογή των γραπτών μηνυμάτων θα γίνει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων,  ή παράλληλα, με ηλεκτρονικό τρόπο στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του συλλόγου στη διεύθυνση: info@mikis-crete.gr.

Αναφέρεται σχετικά:

"google ad"

Στέλνουμε το μήνυμά μας στον Μίκη Θεοδωράκη

Φέτος (29 Ιουλίου) συμπληρώνονται 91 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη. Εμείς, λοιπόν, μαζί με τις ευχές μας, ας του στείλουμε ένα μήνυμα αγάπης. Να του πούμε για μια μνήμη και μια στιγμή προσωπικής συγκίνησης που συνδέεται με τα τραγούδια του, με την πολιτική του δράση, με το λόγο του, με την μακρόχρονη και έντονη δράση του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Να τον ευχαριστήσουμε για το μεγαλειώδες πανανθρώπινο έργο του.

Όλα τα μηνύματά σας θα γίνουν ένα ηλεκτρονικό βιβλίο και θα επιδοθούν στο Μίκη Θεοδωράκη. Τα πρωτότυπα θα κρατηθούν στο «Μουσείο Μίκης και Γιάννης Θεοδωράκης» στο Γαλατά, θα αποτελέσουν αρχειακό υλικό και θα μπορούν να δημοσιοποιηθούν στο μέλλον. ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ  Γράψτε  και δώστε μας το μήνυμά σας ή στείλτε μας το με email στη διεύθυνση: info@mikis-crete.gr

2.ΦεστιβάλΜίκηςΘεοδωράκης2016_Afisa_35x50cm

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...

Αποτροπιασμός: Τρεις οι ανήλικοι της σεξουαλικής κακοποίησης από τον νονό και δάσκαλο μουσικής στο Ηράκλειο!

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου,...

Ευχαριστήρια επιστολή στο προσωπικό των επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Χανίων

Κύριε δ/ντά, Θέλω με την παρούσα, μέσω της έγκριτης εφημερίδας...