ΚΟΣΜΟΣ

Στα πρόθυρα Γ’ Παγκόσμιου Πόλεμου: Ναι από ΗΠΑ στην αποστολή αεροσκαφών στην Ουκρανία από Πολωνία – Χρησιμοποίηση ΝΑΤΟϊκού εδάφους για προσγείωση σημαίνει πόλεμος, προειδοποιεί η Ρωσία

Τρόμος στον κόσμο.

Οι ΗΠΑ έδωσαν το “πράσινο φως” στους ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους για εφοδιασμό πολεμικών αεροσκαφών στην Ουκρανία σήμερα, αλλά η Ρωσία προειδοποιεί, ότι οποιαδήποτε χώρα φιλοξενήσει τα Ουκρανικά αεροσκάφη θα βρεθεί αυτόματα σε πόλεμο μαζί της.

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ο οποίος τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται μόνιμα στην Ευρώπη σφράγισε μια συμφωνία με την Πολωνία και άλλες χώρες για να στείλει τα ρώσικα MIG για να βοηθήσουν τις Ουκρανικές δυνάμεις.

Επίσης τόνσε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ και μέλη των G7 “εργάζονται μαζί” για να αυξήσουν την πίεση στο Κρεμλίνο με νέες κυρώσεις τις επόμενες ημέρες.

Την ίδια στιγμή όμως η Ρωσία προειδοποιεί τις χώρες του ΝΑΤΟ που σκέφτονται να βοηθήσουν την Ουκρανία αφήνωντας τα αεροπλάνα της Ουκρανίας να προσγειώνονται στις βάσεις τους.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείο Igor Konshenkon είπε:

“Είμαι βέβαιοι ότι πολεμικά αεροσκάφη της Ουκρανίας πέταξαν προς Ρουμανία και άλλες γειτονικές χώρες. Η χρήση του εναέριου χώρου αυτών των χωρών για τη φιλοξενία Ουκρανικών μαχητικών αεροσκάφων που έχει ως αποτέλεσμα της χρήση τους μετά ενάντια στο Ρώσικο στρατό θα αναγνωριστεί ως ανάμειξη αυτών των χωρών στην εμπόλεμη σύγκρουση”.

Υπενθυμίζουμε ότι όλα τα αεροδρόμια της Ουκρανίας είτε έχουν καταστραφεί, είτε έχουν καταληφθεί από τους Ρώσους.

Νωρίτερα ο Πούτιν είχε προειδοποιήσει ότι αν δυνάμεις του ΝΑΤΟ συμμετάσχουν με οποιονδήποτε τρόπο στη σύγκρουση αυτό θα έχει “κολοσιαίες και καταστροφικέ συνέπειε όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά για ολόκληρο τον κόσμο”.

Επίσης τόνισε ότι όποια χώρα προσπαθήσει να εφαρμόσει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία θα θεωρηθεί ότι έχουν εισέλθει στη σύγκρουση.

Πάντως, ο εκπρόσωπος της Πολωνίας Piotr Mueller παρά το “πράσινο φως” από τις ΗΠΑ είπε ότι “όσον αφορά την αποστολή αεροπλάνων, το μόνο που μπορώ να επαναλάβω ότι δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση για το θέμα”

Ο Mueller αρνήθηκε ότι η Πολωνία θα επιτρέψει τη χρήση των αεροδρομίων της σε Ουκρανικά αεροπλάνα. Αυτή τη στιγμή η Ρωσία κατηγορεί τη Ρουμανία και άλλες χώρες ότι φιλοξενούν Ουκρανικά πολεμικά πλοία.

Ένα άλλο θέμα είναι πώς θα φτάσουν τα αεροπλάνα στην Ουκρανία. Οι Πολωνοί πιλότοι είναι πιλότοι του ΝΑΤΟ και βεβαίως δε μπορούν να τα πετάξουν μέχρι την Ουκρανία δίχως να ρισκάρουν ανάμειξη του ΝΑΤΟ στην πολεμική σύγκρουση. Επίσης, η αποστολή Ουκρανών πιλότων στην Πολωνία για να τα πετάξουν πίσω στην Ουκρανία θα δημιουργήσει παρόμοια ζητήματα.

Εφόσον λοιπόν ληφθεί η απόφαση από Πολωνία και ΗΠΑ αποστολών αεροπλάνων, με κύρια ευθύνη των ΗΠΑ, μπορεί να μας οδηγήσει σε Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Άνυδροι χειμώνες στη Κρήτη και στο Αιγαίο

Του Γιώργου Ουρανού Οι συνέπειες της μεγάλης μείωσης των  βροχοπτώσεων  που συντελείται στις περιοχές της…

5 hours ago

Περικοπές ενέργειας: Τεράστιο το οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος

Της Βάννας Σφακιανάκη Το καλοκαίρι του 2023 η «Καθημερινή» δημοσίευσε ένα κείμενο του Κ. Σταμπολή,…

6 hours ago

Βαγγέλης Μεϊμαράκης από Χανιά: “Όλοι θέλουμε να βελτιωθεί η Ευρώπη, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να φύγουμε”

"Η Ευρώπη υπάρχει στην καθημερινότητά μας, υπάρχει ατζέντα την οποία πρέπει να διαχειριστούμε με επιτυχία…

6 hours ago

Kρήτη: Πού κυμάνθηκαν οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Αύξηση του αριθμού των επιβατών αλλά και μειώσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων παρατηρούνται από την επεξεργασία…

6 hours ago

Επίσκεψη της Μαρίας Δαφέρμου στην Ομοσπονδία Τριτέκνων Χανίων

Επίσκεψη στα γραφεία της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Χανίων πραγματοποίησε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαφέρμου,…

6 hours ago

Περιοδεία κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ στο νομό Χανίων

Περιοδεία της Νομαρχιακής Επιτροπής και της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Κανδάνου - Σελίνου θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Σάββατο…

6 hours ago

This website uses cookies.