19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Στα Χανιά, ένα παραμύθι κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού

Ημερομηνία:

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΑΡΔΑΚΗΣ

«ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ»

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ, 8 μ.μ.

(Γεωργίου Ξέπαπα 7)

Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εκπαιδευτικό υλικό, με διάφορες δράσεις στο σχολείο. Με πολλαπλούς και διαφορετικούς στόχους, για την άρση της ενδοσχολικής βίας, την αποδοχή στο διαφορετικό και την ενσυναίσθηση.

Το 11ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων θα αξιοποιήσει την παρουσία του συγγραφέα Ευάγγελου Βαρδάκη στα Χανιά, διοργανώνοντας δράσεις με το παραμύθι το πρωί της Δευτέρας 9 Μαρτίου 2020. Το απόγευμα, στις 8 μ.μ., στην παρουσίαση του βιβλίου που θα γίνει στον πολυχώρο Ραδάμανθυς, η διευθύντρια του 11ου Δ.Σ. Χανίων ΜΑΡΙΑ ΚΛΗΜΑΤΣΑΚΗ, θα μιλήσει για το βιβλίο. Μαζί της θα είναι και το τμήμα Β3, που έχει δραματοποιήσει το παραμύθι, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΑΓΙΟΥ.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ευάγγελος Βαρδάκης είναι πτυχιούχος Νοσηλευτής, Κοινωνιολόγος, Κοινωνικός Λειτουργός, MSc. Αγαπάει το παιδικό βιβλίο και ενδιαφέρεται, για κοινωνικά ζητήματα όπως ο ενδοσχολικός εκφοβισμός, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η κοινωνική δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...