20.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Στα Χανιά η αυλαία του Ευρωπαϊκού Λιγκ για τις Εθνικές βόλεϊ ανδρών – γυναικών

Ημερομηνία:

Τους τελευταίους αγώνες τους για το εφετινό Ευρωπαϊκό Λιγκ του βόλεϊ δίνουν οι Εθνικές ομάδες ανδρών – γυναικών, την επόμενη εβδομάδα (9-10/7) στα Χανιά.

Την Παρασκευή 8 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου (εκκρεμούν ώρα και τόπος διεξαγωγής) για την παρουσίαση της Εθνικής στη μαγευτική πόλη των Χανίων, ενώ το Σαββατοκύριακο 9-10 Ιουλίου θα ακολουθήσουν οι προγραμματισμένοι αγώνες στο κλειστό Γυμναστήριο Κλαδισού, με τους οποίους πέφτει η αυλαία της φάσης των ομίλων του Ευρωπαϊκού Λιγκ.

Συγκεκριμένα, η Εθνική γυναικών θα υποδεχτεί στη διπλή αναμέτρηση (Σάββατο και Κυριακή) την πανίσχυρη εθνική Σερβίας  που αποτελείται από αθλήτριες παγκόσμιας κλάσης,  ενώ η Εθνική ανδρών θέλει να επαναλάβει τα θετικά της αποτελέσματα κόντρα στο αντίστοιχο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αυστρίας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

Σάββατο 9 Ιουλίου

16:30 Ελλάδα – Σερβία (αγώνας γυναικών  με τηλεοπτική κάλυψη από το σπορ+)
19:00 Ελλάδα – Αυστρία (αγώνας ανδρών με τηλεοπτική κάλυψη από τη ΝΕΤ)
Κυριακή 10 Ιουλίου

16:30Ελλάδα – Σερβία (αγώνας γυναικών  με τηλεοπτική κάλυψη από το σπορ+)
19:00 Ελλάδα – Αυστρία (αγώνας ανδρών με τηλεοπτική κάλυψη από τη ΝΕΤ)
Το media guide του Ευρωπαϊκού Λιγκ για τα Χανιά

Στην ειδική έκδοση της Ε.Ο.ΠΕ. για τη συμμετοχή των εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών στο Ευρωπαϊκό Λιγκ, μπορείτε να διαβάσετε μεταξύ άλλων τους χαιρετισμούς των προέδρων της ευρωπαϊκής και ελληνικής ομοσπονδίας, Αντρέ Μέγιερ και Αχιλλέα Μαυρομάτη, τις δηλώσεις των ομοσπονδιακών προπονητών, Αλέκου Λεώνη και Τάκη Φλώρου, αλλά και ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία εν όψει των αναμετρήσεων με Ολλανδία, Ισπανία, Αυστρία, Γαλλία και Σερβία.

Χαιρετισμός Προέδρου Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Αχιλλέα Μαυρομάτη

Με μεγάλη χαρά και τιμή ξεκινάμε τη νέα προσπάθειά μας στο Ευρωπαϊκό Λιγκ της CEV σε επίπεδο ανδρών και γυναικών. Μία διοργάνωση που χρόνο με τον χρόνο κερδίζει αίγλη και δυναμική και προσφέρει σημαντικά κίνητρα στις ομάδες που συμμετέχουν. Η ελληνική Ομοσπονδία στο πλαίσιο της αποκέντρωσης που επιχειρεί αναφορικά με την ανάθεση σημαντικών διοργανώσεων, μετά την Ορεστιάδα και τη Σάμο, επέλεξε να φιλοξενηθούν οι αγώνες των Εθνικών ομάδων σε Πύργο, Ξάνθη και Χανιά.

Με αυτόν τον τρόπο, ο φίλαθλος κόσμος της περιφέρειας θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει από κοντά τις Εθνικές ανδρών και γυναικών σε αγώνες πολύ υψηλού επιπέδου με την ελπίδα να γεμίσουν τα γήπεδα και να νιώσουν οι διεθνείς αθλητές και αθλήτριες την αγάπη και την ζεστασιά που προσφέρει η φιλοξενία της επαρχίας. Εύχομαι καλούς αγώνες σε όλες τις συμμετέχουσες ομάδες και καλή επιτυχία στην Ελλάδα.

Αχιλλέας Μαυρομάτης
Πρόεδρος Ε.Ο.ΠΕ.

Αλέκος Λεώνης: Να κερδίσουν εμπειρίες οι νέοι

Ο κύριος στόχος της Εθνικής ανδρών στο Ευρωπαϊκό Λιγκ ήταν γνωστός σχεδόν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα ο Αλέκος Λεώνης με τον συνεργάτη του Σωτήρη Δρίκο. Ο Ομοσπονδιακός προπονητής θέλει πρώτα απ’ όλα να κερδίσουν εμπειρίες τα νέα παιδιά: «Το πιο σημαντικό είναι να μπορέσουν τα νέα παιδιά να παίξουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια και να κερδίσουν εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν στο άμεσο μέλλον. Αναφορικά με τους αντιπάλους μας, γνωρίζουμε ότι η Αυστρία είναι μια ομάδα που στηρίζεται στην ομοιογένεια, αφού προπονείται όλο τον χειμώνα και λαμβάνει μέρος στο πρωτάθλημα Κεντρικής Ευρώπης.

Ενδεχομένως πολλά θα εξαρτηθούν από το αν θα χρησιμοποιηθούν οι Ζας και Σνάιντερ που είναι οι καλύτεροι παίκτες της ομάδας. Η Ολλανδία έχει νέο προπονητή τον Έντουιν Μπένε και δεν ξέρω εάν θα στηριχτεί στην παλιά φουρνιά ή αν θα κάνει ανανέωση. Πάντως, ο στόχος τους είναι να πάρουν την πρώτη θέση και να επιστρέψουν στο Γουόρλντ Λιγκ. Για τους Ισπανούς ξέρω ότι έδωσαν αρκετά δυνατά φιλικά στην προσπάθεια να φτιάξουν μια καλή ομάδα και μάλιστα ο προπονητής τους Φερνάντο Μουνιόθ λίγο πριν από τις επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας χρησιμοποίησε και τον Πέρεθ που είναι από τα μεγάλα όπλα τους».

Stats…

* Η Ελλάδα πήρε μέρος στη διοργάνωση για πρώτη φορά το 2006 κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Τις επόμενες τέσσερις χρονιές έμεινε 3η στον όμιλό της και εκτός τετράδας
* Οι πρώτες αναμετρήσεις της Ελλάδας με τους σημερινούς αντιπάλους της χρονολογούνται τέλη δεκαετίας ‘60
* Ελλάδα και Αυστρία ήταν στον ίδιο όμιλο και πέρυσι, με την «γαλανόλευκη» να έχει τρεις νίκες σε τέσσερα ματς
* 19 φορές έχουμε βρει στον δρόμο μας την Αυστρία, σε φιλικά και επίσημα παιχνίδια, μετρώντας 16 νίκες και μόλις 3 ήττες
* Η τελευταία συνάντηση με την Ισπανία ήταν η «μεγάλη» νίκη με 3-0 σετ στην πρεμιέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Σμύρνης το 2009
* Υπέρ μας η παράδοση και με την Ισπανία, όπου σε 53 αναμετρήσεις η Ελλάδα έχει 33 νίκες και 20 ήττες
* Τα τελευταία πέντε παιχνίδια με την Ολλανδία είχαν γίνει όταν και πάλι στον ελληνικό πάγκο βρισκόταν ο Αλέκος Λεώνης
* Η Ολλανδία είναι… κακός δαίμονας για τα ελληνικά χρώματα, καθώς σε 62 ματς έχουμε 14 νίκες και 48 ήττες

Δημήτρης Φλώρος: Να πλησιάσουμε Γαλλία και Ισπανία

Η Εθνική γυναικών κάνει προσπάθεια συγκρότησης μιας νέας ομάδας με τον Δημήτρη Φλώρο να έχει επιστρέψει στην τεχνική ηγεσία, έπειτα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Σύμφωνα με τον ίδιο η Ελλάδα θα κυνηγήσει τις καλές εμφανίσεις και τα αποτελέσματα στο Ευρωπαϊκό Λιγκ με στόχο να… πλησιάσει τις αντιπάλους της και κυρίως τη Γαλλία και την Ισπανία:

"google ad"

«Η Σερβία είναι πάρα πολύ μπροστά με παραστάσεις από τελικές φάσεις παγκοσμίων πρωταθλημάτων, μετάλλια και παίκτριες όπως τις Ογκνιένοβιτς, Μόλναρ και Νίκολιτς που τις ξέρει όλος ο κόσμος. Άρα ρεαλιστικός στόχος μας στο Ευρωπαϊκό Λιγκ είναι να προσπαθήσουμε να πλησιάσουμε τη Γαλλία και την Ισπανία που επίσης, ποιοτικά είναι καλύτερες ομάδες από εμάς. Για την ακρίβεια, έχουμε πάρα πολλά χρόνια να κερδίσουμε ομάδες σαν αυτές και θα ήταν μια καλή αρχή αν τα καταφέρουμε».

Stats…

* Η ελληνική ομάδα μετέχει στη διοργάνωση για τρίτη φορά φέτος, έχοντας τερματίσει 4η στον όμιλό της τα δύο προηγούμενα χρόνια
* Η παράδοση με την Ισπανία κρατά από το 1977. Έκτοτε, η Ελλάδα έχει παίξει 33 ματς, έχοντας 13 νίκες και 20 ήττες
* Στις διοργανώσεις του 2009 και του 2010, αναμετρηθήκαμε ξανά με την Ισπανία με απολογισμό μία νίκη σε οκτώ ματς
* Μια ενδεκάδα νίκες μετράει η Ελλάδα απέναντι στη Γαλλία σε σύνολο 31 αγώνων
* Στα 17 από τα 31 παιχνίδια με τη Γαλλία, στον ελληνικό πάγκο ήταν ο νυν ομοσπονδιακός προπονητής, Τάκης Φλώρος
* Απέναντι στη Σερβία, που «διαχωρίστηκε» από το Μαυροβούνιο το 2006, έχουμε 4 συναντήσεις χωρίς «ελληνική» νίκη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πως κατασκευάζεται ένα (συνδεδεμένο) «πράσινο νησί»

Της Βάννας Σφακιανάκη Ξεκινώντας ενοχοποιείς τους νησιώτες λέγοντας ότι επιβαρύνουν...

Αντιπυρική προστασία: οι κομματικές φιέστες και ο λάθος προσανατολισμός

Του Λευτέρη Καρχιμάκη * Το νέο δόγμα πυρόσβεσης μας υπόσχεται...

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει τέτοιο βομβαρδισμό» – Δραματική η κατάσταση στη Ράφα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν κατά τη...