12.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Στα Χανιά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών: Παρουσιάσεις, εγκαίνια και επιθεωρήσεις έργων σε όλη την πόλη

Ημερομηνία:

Ο Χρίστος Δήμας, ο Νίκος Ταχιάος και ο Δημήτρης Αναγνώπουλος παρουσιάζουν μέτρα οδικής ασφάλειας για τον ΒΟΑΚ, εγκαινιάζουν τη νέα γέφυρα Κερίτη και επιθεωρούν έργα ανακαίνισης σχολείων στα Χανιά

Μετά την αναβολή της προγραμματισμένης επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Χανιά, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έδωσε στη δημοσιότητα το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης της πολιτικής ηγεσίας του, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Ιουλίου 2025.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας, ο Υφυπουργός Νίκος Ταχιάος και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Δημήτρης Αναγνώπουλος θα βρεθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων για μία σειρά σημαντικών παρουσιάσεων, εγκαινίων και επιθεωρήσεων έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Παρουσίαση μέτρων για την οδική ασφάλεια στον ΒΟΑΚ

Η επίσκεψη ξεκινά στις 10:00 π.μ. στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (Αίθουσα «Αριστοτέλης», Μακεδονία 1, Χανιά), όπου θα παρουσιαστούν τα άμεσα μέτρα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στο κρίσιμο οδικό τμήμα Κίσσαμος Χανίων – Λινοπεράματα Ηρακλείου του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ). Η παρουσίαση θεωρείται κομβικής σημασίας, δεδομένων των αυξημένων τροχαίων περιστατικών και της ανάγκης αναβάθμισης της οδικής υποδομής στο νησί.

Παράδοση της νέας γέφυρας Κερίτη

Στις 12:30 μ.μ., η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου θα μεταβεί στον Αλικιανό του Δήμου Πλατανιά, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης της Νέας Γέφυρας του ποταμού Κερίτη. Η γέφυρα είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα και η ολοκλήρωση της νέας κατασκευής θεωρείται σημαντικό έργο αποκατάστασης της οδικής σύνδεσης της περιοχής.

Επιθεώρηση σχολικών μονάδων μέσω του Προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με επιθεωρήσεις σχολικών μονάδων, στο πλαίσιο των έργων που υλοποιούνται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μέσω της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.)», ενταγμένων στο Πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου».

Αναλυτικά το πρόγραμμα των επισκέψεων στα σχολεία της Π.Ε. Χανίων:

Η επίσκεψη αποτελεί ευκαιρία για επιτόπια ενημέρωση για την πρόοδο των έργων αναβάθμισης των σχολικών υποδομών, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών μάθησης για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά των Χανίων – Η γεωγραφική κατανομή των Ρίχτερ

Έντονη σεισμική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο...