26.8 C
Chania
Wednesday, July 3, 2024

Στα Χανιά και την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης τον Οκτώβριο ο Π. Παυλόπουλος και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Ημερομηνία:

Στην Κρήτη αναμένεται να βρίσκονται την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος στο πλαίσιο του επετειακού εορτασμού της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης.

Στην εκδήλωση μάλιστα έχουν προσκληθεί και αναμένεται να παρευρίσκονται και άλλοι πατριάρχες και υψηλοί προσκεκλημένοι.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου:

“Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο επισκέφθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος. Κατά την συνάντηση ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τον εξοχώτατο κ. Πρόεδρο δια την υψηλή συμμετοχή του εις τους επετειακούς εορτασμούς της Ορθόδοξου Ακαδημίας Κρητης, τον προσεχή Οκτώβριο και συγκεκριμένα την Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου.

Εορτασμούς τους οποίους θα φωτίσει με την ευλογητική παρουσία Του ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαιος, ως και Προκαθήμενοι άλλων κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, οι Μακαριώτατοι Πατριάρχες: Αλεξάνδρειας κ. Θεόδωρος, Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, και άλλοι υψηλοί προσκεκλημένοι.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος προσκάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως μετέχει και των θυρανοιξίων του Ι. Προσκυνηματικού Ναού του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, ο οποίος ανεγείρεται εις το Συρικάρι Κισάμου, γενέτειρα του Οσίου Νικηφόρου, τα θυρανοίξια του οποίου θα τελέσει ο Παναγιωτατος Οικουμενικός Πατριάρχης το εσπερας της Τρίτης 2 Οκτωβρίου, με την συμμετοχή και των λοιπών Προκαθημένων.

Ο εξοχ. κ. Πρόεδρος, μετά πολλής χαράς, απεδέχθη την πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου κ. Αμφιλοχίου και θα παρίσταται εις τα θυρανοίξια. Τον Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο συνόδευσε εις τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Γεώργιος Ι. Βαρδινογιάννης, κατα σάρκα συγγενής του Σεβασμιωτάτου.”

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φ. Παρασύρης: «Επιτέλους να σταματήσει το σίριαλ με τον διαγωνισμό των φωτοβολταϊκών στην Κρήτη και την Πελοπόννησο»

Ανακοίνωση Φραγκίσκου Παρασύρη, Βουλευτή Ηρακλείου και υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Ενέργειας...

ΟΕΕ Δυτικής Κρήτης: Ανάγκη να επανέλθει η λογική – Προσοχή στα εξοντωτικά πρόστιμα!

Κάλεσμα για επαναφορά στη λογική απευθύνει h Διοίκηση του...

Δημ. Ανθούσης για συγχωνεύσεις σχολείων: Tα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πλατανιά κ. Δημήτρης...