20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Στα Χανιά ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ με Αμερικάνους αξιωματούχους στα πλαίσια συζητήσεων για νέα αναβάθμιση στις βάσεις της Σούδας

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN o αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος μαζί με αξιωματούχους των ΗΠΑ θα επισκεφθούν μέσα στο επόμενο διάστημα τα Χανιά και τις βάσεις στη Σούδα στα πλαίσια των συζητήσεων για νέα αναβάθμιση των βάσεων.

H υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, βρίσκεται σήμερα στην Ελλάδα όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυρ. Μητσοτάκη, και τον υπουργό Εξωτερικών, Ν. Δένδια, στο πλαίσιο περιοδείας της στην Ευρώπη.

Η περιοδεία της Νούλαντ ξεκίνησε το Σάββατο από τη Γαλλία, ενώ περιλαμβάνει επίσημες επαφές και σε Τουρκία, Κύπρο και στη συνέχεια στη Γερμανία, με φόντο την κλιμάκωση των ευρωατλαντικών σχεδιασμών απέναντι σε Ρωσία και Κίνα.

Οπως σημειώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η περιοδεία Νούλαντ έχει στόχο «να ενισχύσει περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις, να δώσει έμφαση στην υποστήριξη της Ουκρανίας και να συντονίσει την απάντηση στον πόλεμο που ξεκίνησε η Ρωσία χωρίς πρόκληση (στις 24 Φεβρουαρίου)».

Αλλωστε, η Νούλαντ ξέρει και με το παραπάνω για την Ουκρανία: Ως βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τότε, από κοινού με τον Πάιατ, πρέσβη στην Ουκρανία την ίδια περίοδο, πρωτοστάτησαν στο αμερικανοΝΑΤΟικό πραξικόπημα του 2014, την επονομαζόμενη “Εξέγερση του Μεϊντάν” στο Κίεβο, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού με τη Ρωσία που έχει μετατρέψει τον λαό της Ουκρανίας σε «σάκο του μποξ».

Στο πλαίσιο αυτό η συζήτηση στην Ελλάδα θα αφορά την κατάσταση στην Ουκρανία, τη «στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ σε όλους τους τομείς», καθώς και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου επιταχύνονται τα σχέδια συνεκμετάλλευσης και «ΝΑΤΟικής συνοχής».

Διόλου τυχαία νωρίτερα σήμερα προγραμματίζεται στην Αθήνα και τριμερής των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, και αύριο, Τετάρτη, η Νούλαντ πάει στην Κύπρο, ενώ χτες βρέθηκε στην Τουρκία.

Δειτε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...