ΤΟΠΙΚΑ

Στα Χανιά ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ με Αμερικάνους αξιωματούχους στα πλαίσια συζητήσεων για νέα αναβάθμιση στις βάσεις της Σούδας

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN o αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος μαζί με αξιωματούχους των ΗΠΑ θα επισκεφθούν μέσα στο επόμενο διάστημα τα Χανιά και τις βάσεις στη Σούδα στα πλαίσια των συζητήσεων για νέα αναβάθμιση των βάσεων.

H υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, βρίσκεται σήμερα στην Ελλάδα όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυρ. Μητσοτάκη, και τον υπουργό Εξωτερικών, Ν. Δένδια, στο πλαίσιο περιοδείας της στην Ευρώπη.

Η περιοδεία της Νούλαντ ξεκίνησε το Σάββατο από τη Γαλλία, ενώ περιλαμβάνει επίσημες επαφές και σε Τουρκία, Κύπρο και στη συνέχεια στη Γερμανία, με φόντο την κλιμάκωση των ευρωατλαντικών σχεδιασμών απέναντι σε Ρωσία και Κίνα.

Οπως σημειώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η περιοδεία Νούλαντ έχει στόχο «να ενισχύσει περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις, να δώσει έμφαση στην υποστήριξη της Ουκρανίας και να συντονίσει την απάντηση στον πόλεμο που ξεκίνησε η Ρωσία χωρίς πρόκληση (στις 24 Φεβρουαρίου)».

Αλλωστε, η Νούλαντ ξέρει και με το παραπάνω για την Ουκρανία: Ως βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τότε, από κοινού με τον Πάιατ, πρέσβη στην Ουκρανία την ίδια περίοδο, πρωτοστάτησαν στο αμερικανοΝΑΤΟικό πραξικόπημα του 2014, την επονομαζόμενη “Εξέγερση του Μεϊντάν” στο Κίεβο, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού με τη Ρωσία που έχει μετατρέψει τον λαό της Ουκρανίας σε «σάκο του μποξ».

Στο πλαίσιο αυτό η συζήτηση στην Ελλάδα θα αφορά την κατάσταση στην Ουκρανία, τη «στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ σε όλους τους τομείς», καθώς και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου επιταχύνονται τα σχέδια συνεκμετάλλευσης και «ΝΑΤΟικής συνοχής».

Διόλου τυχαία νωρίτερα σήμερα προγραμματίζεται στην Αθήνα και τριμερής των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, και αύριο, Τετάρτη, η Νούλαντ πάει στην Κύπρο, ενώ χτες βρέθηκε στην Τουρκία.

Δειτε το σχετικό βίντεο:

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Κασσελάκης για το Μάτι: «Η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας θα αλλάξει» – Πυρά κατά κυβέρνησης

«Αυτή η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας πρέπει να αλλάξει. Και σας υπόσχομαι ότι θ’ αλλάξει». Την…

39 mins ago

Σακελλαρίδης: Λούνα παρκ κερδοφορίας για εταιρίες ενέργειας και τράπεζες η Ελλάδα

Με στοιχεία προερχόμενα από την ΕΡΓΑΝΗ ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς Γαβριήλ Σακελλαρίδης σχολίασε με αφορμή την Εργατική Πρωτομαγιά το επίπεδο…

40 mins ago

Κολούμπια: Έφοδος της Αστυνομίας και εκατοντάδες συλλήψεις – “Πολιορκείται” και το UCLA

Εκατοντάδες φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης (30/4) στο campus του πανεπιστημίου Κολούμπια, ύστερα από έφοδο της…

45 mins ago

Νεκρός 71χρονος αλλοδαπός μετά από πνιγμό στην Αγία Μαρίνα

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από τη θάλασσα, το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης, ένας 71χρονος…

51 mins ago

Τουρισμός: Η Κρήτη η πιο κερδισμένη περιφέρεια

H Κρήτη, το Νότιο Αιγαίο και στην τρίτη θέση το Βόρειο Αιγαίο αποτελούν το top 3…

56 mins ago

Το Πασχάλιον Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού και στο… TikTok!

Καινοτομίες από την Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου αφού το μήνυμα του Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνού έχει…

1 hour ago

This website uses cookies.