22.8 C
Chania
Wednesday, October 16, 2024

Στα Χανιά ο σύζυγος και οι γιοι της Suzanne Eaton για την πολύκροτη δίκη την Πέμπτη

Ημερομηνία:

Στα Χανιά βρίσκονται από σήμερα τα μέλη της οικογένειας της Suzanne Eaton, για την εκδίκαση, σε δεύτερο βαθμό, της υπόθεσης δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου τον Ιούλιο του 2019, στο Μάλεμε.

Οι δύο γιοι της δολοφονημένης γυναίκας, ηλικίας περί τα 25 έτη σήμερα, καθώς και η αδερφή της, Julie, θα παραστούν αύριο Πέμπτη στα Δικαστήρια Χανίων, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Εκεί θα παρακολουθήσουν την εκδίκαση της υπόθεσης στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης ώστε να ακούσουν για πρώτη φορά από κοντά τα όσα ανατριχιαστικά σημειώθηκαν τις τελευταίες στιγμές της αγαπημένης τους. Από την Αμερική, έφτασε στα Χανιά και ο σύζυγος της εκλιπούσας, Tony, ο οποίος ωστόσο δεν επιθυμεί να παραστεί στη δίκη, αδυνατώντας να αντικρύσει τον δολοφόνο της συζύγου του και να ακούσει τις φρικιαστικές σκηνές που οδήγησαν στον θάνατό της.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ η δικηγόρος της οικογένειας, Βάσω Πανταζή, τα παιδιά της Suzan, που για πρώτη φορά επισκέπτονται το νησί στο οποίο άφησε την τελευταία της πνοή η μητέρα τους, δεν γνωρίζουν αναλυτικές λεπτομέρειες της υπόθεσης:

Όταν ξεκίνησε η υπόθεση, τα δύο μικρά -τότε- αγόρια δεν γνώριζαν τις συνθήκες θανάτου της μητέρας τους. Πλέον ο μεγαλύτερος γιος γνωρίζει, με μεγάλη ψυχολογική υποστήριξη τα τελευταία χρόνια, ωστόσο δεν γνωρίζουν για το σκέλος του βιασμού της. Ξέρουν ότι η μητέρα τους σκοτώθηκε από δολοφονία ενός ανθρώπου που καραδοκούσε για καιρό“.

“Η οικογένεια της εκλιπούσας ανυπομονούσε για αυτή τη μέρα”, αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Πανταζή για την έναρξη της εκδίκαση της υπόθεσης δευτεροδίκως.

Ως προς την έκβαση της υπόθεσης στο Εφετείο, η συνήγορος της οικογένειας είπε ότι το θέμα της ποινής  δεν έχει να κάνει με την υποστήριξη της κατηγορίας:

“Σαφέστατα η ποινή της ισόβιας κάθειρξης είναι μονόδρομος. Ωστόσο, το ζήτημα είναι να εξασφαλιστεί στο κοινωνικό σύνολο ότι αυτός ο άνθρωπος θα παραμείνει σε καθεστώς κράτησης, καθώς είναι μία πολύ ακραία και αντικοινωνική προσωπικότητα, σημείωσε η κ. Πανταζή.

Η οικογένεια νιώθει ευγνωμοσύνη και ευχαριστεί όλους τους Χανιώτες για τη βοήθειά τους στη διαλεύκανση της υπόθεσης και δεν υπήρξε καμία προσπάθεια συγκάλυψης του ειδεχθούς εγκλήματος, μετέφερε η συνήγορος εκ μέρους του.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομόφωνο ψήφισμα Δήμου Χανίων: “Ναι” στην ηλεκτρική διασύνδεση, “όχι” στους υπέργειους πυλώνες

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κατά τη συνεδρίαση της 14ης Οκτωβρίου 2024...

Το Εργατικό Κέντρο Χανίων στηρίζει την αυριανή πανυγειονομική απεργία

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χανίων στηρίζει την πανελλαδική πανυγειονομική απεργία που θα...

Χανιά: Εργαστήρια Ψυχοεκπαιδευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Γονέων

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Χανίων σε...