21.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Στα 20 εκατ. ευρώ τα χρέη των Ηρακλειωτών μόνο σε… κλήσεις – Πρέπει άμεσα να πληρώσουν!

Ημερομηνία:

Την ώρα που ο Δήμος Ηρακλείου με έκκληση του, όπως γράψαμε, καλεί τους πολίτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους ώστε να αποφύγουν την αναγκαστική κατάσχεση του τραπεζικού τους λογαριασμού, το cretalive αποκαλύπτει στοιχεία και αριθμούς που καταδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος που σαν μια ωρολογιακή βόμβα καλείται να διαχειριστεί η Λότζια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, 39.159 ΑΦΜ χρωστάνε 33.789.000 ευρώ και αφορούν περιπτώσεις που θα πρέπει να προσέλθουν στην οικονομική υπηρεσία του δήμου ώστε είτε να πληρώσουν είτε να ρυθμίσουν για να αποφύγουν τα αναγκαστικά μέτρα εισπράξεως των οφειλών.

Μα και ο δήμος θα πρέπει να κινηθεί άμεσα προκειμένου να μην παραγραφούν αυτές οι οφειλές γι’ αυτό και τρέχει και δεν φτάνει!

Απ’ αυτά τα περίπου 33,8 εκατομμύρια, κοντά στα 20 (19.800.000 ευρώ για την ακρίβεια) αφορούν παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ τα υπόλοιπα 13,8 εκατομμύρια αφορούν τέλη κοινόχρηστων χώρων, αυθαίρετες οικοδομές, ΤΑΠ κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο σύνολο τους οι οφειλές προς το Δήμο Ηρακλείου ανέρχονται σε 103.951.000 ευρώ, ενώ αν βάλουμε και τις προσαυξήσεις ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια.
Συνολικά τα ΑΦΜ που οφείλουν χρήματα προς το δήμο είναι 104.051.

Επίσης κι αυτό είναι αξιοσημείωτο και αφορά τις οφειλές που αν δεν προσέλθουν οι οφειλέτες κινδυνεύουν να βρεθούν στο καθεστώς περί αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, τα 17 εκατομμύρια από το σύνολο των 33, εκείνοι που χρωστούν είναι από 50 ευρώ ως 3000, ενώ τα 1700 ΑΦΜ
(επί συνόλω 39.159) χρωστούν πάνω από 3000 ευρώ!

cretalive.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...