12.1 C
Chania
Πέμπτη, 2 Απριλίου, 2026

Στα 400 εκατ. ευρώ τα χρέη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις τράπεζες

Ημερομηνία:

Στα 418.000.000 ευρώ ανέρχονται οι οφειλές των κομμάτων στις τράπεζες. Στα 400 εκ. ευρώανέρχεται μόνο το χρέος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Τα στοιχεία έδωσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ο πρόεδρος της επιτροπής,Σωκράτης Φάμελλος, κατά την εξέταση του διευθύνοντος συμβούλου τηςAttica Bank Αλέξανδρου Αντωνόπουλου.

Ο πρόεδρος της επιτροπής επισήμανε ότι:

  • από τα 418.000.000 ευρώ δεν εξυπηρετούνται τα 402.000.000 ευρώ
  • η ΝΔ οφείλει 210.835.840 ευρώ
  • το ΠΑΣΟΚ οφείλει 189.695.073 ευρώ

Τα χρέη κομμάτων και ΜΜΕ στην Attica Bank

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος υποστήριξε ότι η τράπεζα έχει 10,2 εκατ. δάνεια σε κόμματα και 12,6 εκατ. σε ΜΜΕ.

Η ΝΔ έχει δάνειο 2,4 εκατ. ευρώ από  το 2011, ενώ η πρόβλεψη είναι 1,289 εκατ. ευρώ. Κατήγγειλε δε, ότι «η ΝΔ δεν έχει πραγματοποιήσει στην τράπεζά μας κάποια καταβολή», ούτε σε τόκους, από το 2011 που συνήφθη το δάνειο.

Η τράπεζα έστειλε τέσσερις εξώδικες επιστολές το 2012, δύο το 2013, μία 2014, ενώ έχει προβεί και σε έλεγχο στο υποθηκοφυλακείο για ύπαρξη περιουσιακών στοιχείων.

Σήμερα «η Ν.Δ. έχει χαρακτηριστεί μη συνεργάσιμο δανειολήπτης», επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας σημείωσε ότι το δάνειο της Ν.Δ. ελήφθη με εκχώρηση των κρατικών χρηματοδοτήσεων του 2013 και του 2014, οι οποίες είχαν ήδη εκδοθεί στην τότε Αγροτική Τράπεζα (νυν Πειραιώς).

«Δεν το γνωρίζω. Η σύμβαση εκχώρησης ρητά αναφέρει ότι η συγκεκριμένη εκχώρηση, το ποσό δεν έχει εκχωρηθεί κάπου αλλού, ότι είναι ελεύθερο βαρών», παραδέχθηκε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.

Το ΠΑΣΟΚ έλαβε το 2010 δάνειο 5.000.000 ευρώ και η σημερινή οφειλή του είναι 6.500.000 ευρώ. Οι προβλέψεις της τράπεζας είναι 5.711.000 ευρώ. Η τελευταία καταβολή που έκανε το ΠΑΣΟΚ ήταν το 2011 (ποσό 204.000 ευρώ).

tvxs.gr

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

KKE: Καταγγελίες για ΝΑΤΟική έρευνα και περιορισμό συνδικαλιστικής δράσης στα πανεπιστήμια της Κρήτης

Η ΚΟΒ ΠΚ-ΕΛΜΕΠΑ καταγγέλλει τη σύνδεση της πανεπιστημιακής έρευνας με το ΝΑΤΟ και τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης στο Πολυτεχνείο Κρήτης και το ΕΛΜΕΠΑ Χανίων.

Πολάκης: «ΟΠΕΚΕΠΕ, υποκλοπές, Τέμπη και απευθείας αναθέσεις τα τέσσερα παγόβουνα της διαπλοκής Μητσοτάκη»

Παύλος Πολάκης: ΟΠΕΚΕΠΕ, υποκλοπές, Τέμπη και απευθείας αναθέσεις 20 δισ. τα «τέσσερα παγόβουνα» της διαπλοκής Μητσοτάκη. Ζητά παραίτηση κυβέρνησης και εκλογές.

Ακραίο επεισόδιο σκόνης από τη Σαχάρα «έπνιξε» την Κρήτη με συγκεντρώσεις έως 76 φορές πάνω από τα όρια

Ακραίο επεισόδιο σκόνης από τη Σαχάρα στις 1/4/26: Συγκεντρώσεις έως 3.826 μg/m³ στο Ηράκλειο, 76 φορές πάνω από τα όρια. Μετρήσεις από το Δίκτυο ΣΧΕΔΙΑ Κρήτης.

Μανόλης Χνάρης: Αναγκαία η απόσυρση της διάταξης για την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών

Ο βουλευτής Ρεθύμνης Μανόλης Χνάρης κατέθεσε ερώτηση για την απόσυρση της διάταξης κατάργησης των Σχολικών Επιτροπών, που προκαλεί σοβαρά προβλήματα στους Δήμους και τα σχολεία.