16.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης να απαντήσουμε με κλιμάκωση του αγώνα

Ημερομηνία:

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις που γίνονται αυτές τις ημέρες δεν ήρθαν από το πουθενά. Πατάνε πάνω στα πολλά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες της χώρας μας. «Υποκινήθηκαν» από την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που φτωχοποιεί τον αγροτόκοσμο, ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους, φέρνει την απόγνωση και τη δυστυχία σε χιλιάδες αγροτικές οικογένειες. Κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων η κυβέρνηση αναγκάστηκε να ανακοινώσει κάποια μέτρα. Μέτρα που, όμως, δεν ανακουφίζουν τη μεγάλη μάζα των αγροτών ούτε απαντάνε στα προβλήματα επιβίωσής τους. Τίποτα δεν πήρε πίσω η κυβέρνηση. Ούτε τη μειωμένη επιστροφή ΦΠΑ, ούτε την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, ούτε το πετσόκομμα των αγροτικών συντάξεων, ούτε τις αυξήσεις στο ρεύμα και στο πετρέλαιο. Υπόσχεται επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου που όμως θα εξαρτηθεί από τον… καιρό και από το τι χρήματα θα περισσέψουν από το επίδομα θέρμανσης! Υπόσχεται ότι δεν θα χάσουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση οι βαμβακοπαραγωγοί που έπαθαν καταστροφές από το «πράσινο σκουλήκι» αλλά δεν λέει κουβέντα για αποζημιώσεις! Στην πραγματικότητα εμπαίζει τους αγρότες ανακοινώνοντας μέτρα που μόνο στόχο έχουν να τους διασπάσουν, να τους αποπροσανατολίσουν και να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Τα αγροτικά προϊόντα πωλούνται κάτω από το κόστος παραγωγής, την ίδια ώρα που η ζωή έχει γίνει πανάκριβη .Η αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόστηκε τις προηγούμενες δεκαετίες κάτω από τις εντολές και ντερεκτίβες της ΕΕ είχε σαν αποτέλεσμα  χιλιάδες αγρότες να εγκαταλείψουν τα χωράφια τους  και τις καλλιέργειες τους και να αναζητήσουν τη τύχη τους στα αστικά κέντρα .Έτσι εκατοντάδες χωριά σ’ όλη την Ελλάδα  έχουν ερημώσει και οι κάθε λογής κολαούζοι του συστήματος ανακάλυψαν ότι η Ελλάδα έχει σταματήσει να παράγει  και ρίχνουν τις ευθύνες στο λαό. Λες και ο κεντρικός προγραμματισμός της παραγωγής είναι ευθύνη  του λαού και όχι της εκάστοτε κυβέρνησης.

Η φετινή καλλιεργητική χρονιά βρίσκει τη φτωχομεσαία αγροτιά της χώρας μας μπροστά σε μεγάλα προβλήματα  και αδιέξοδα.

Η οργή και η αγανάκτηση της αγροτιάς σ’ όλη  την Ελλάδα έχει ξεχειλίσει. Γιατί  μπορεί η κυβέρνηση μέσω του υπουργού  αγροτικής ανάπτυξης  Τσαυτάρη  να δηλώνει ότι δήθεν καταλαβαίνει τους αγρότες, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης  αδυνατεί να ικανοποιήσει   το παραμικρό αίτημα  και να παρουσιάζεται ανοιχτός στο «διάλογο», απ’ την  άλλη μεριά όμως  οι αγρότες καταλαβαίνουν, ότι με τέτοιες συνθήκες αδυνατούν  να βγουν και να καλλιεργήσουν τη γη τους. Αυτό, επίσης που δεν ξεχνά η κυβέρνηση  είναι η βία, η τρομοκρατία και η καταστολή  απέναντι  στην αγροτιά και στο λαό που αγωνίζεται για τα δικαιώματα του. Είναι απόφαση της,

η επίδειξη πυγμής  απέναντι  σε κάθε κλάδο που αγωνίζεται εκεί που δεν μπορεί να ελέγξει τα πράγματα. Γιατί αυτή η πολιτική της εξάρτησης , της φτώχειας και της εξαθλίωσης  για να μπορέσει να εφαρμοστεί έχει ανάγκη την αστυνομοκρατία , τη βία και την καταστολή.

Απέναντι σ’ αυτήν την κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί το δίλημμα που τίθεται για κάθε φτωχομεσαίο αγρότη, όπως και για κάθε εργαζόμενο, είναι αν θα αντισταθεί  σ’ αυτή την πολιτική για να υπερασπίσει τη ζωή του, ή θα αποδεχτεί τη φτώχεια  και τη δυστυχία. Άλλος δρόμος για να υπερασπίσει τη ζωή του και το μέλλον των παιδιών του απ’ τον αγώνα δεν υπάρχει.

Είναι ανάγκη λοιπόν ο δίκαιος αγώνας της αγροτιάς να μαζικοποιηθεί και να απλωθεί σ’ όλη την Ελλάδα. Γνωρίζουμε πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση, όχι μόνο στο αγροτικό κίνημα, αλλά  γενικότερα στο λαϊκό κίνημα. Η διάλυση και αποσυγκρότηση του κινήματος, η κυριαρχία μέσα σ’ αυτό  συμβιβαστικών και ρεφορμιστικών απόψεων έχει σήμερα  άμεση αντανάκλαση στη μη μαζικοποίηση  και στην αναποτελεσματικότητα των αγώνων. Όμως αυτοί οι συσχετισμοί μπορούν να ανατραπούν μόνο μέσα από τους μαζικούς παρατεταμένους  αγώνες.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΦΠΑ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ

ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ

ΕΞΩ Η ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ

Περάκης Θοδωρής

Μέλος του ΚΚΕ(μ-λ)

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...