22.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

Στην Ελλάδα του “ουδέν μονιμότερου του προσωρινού” προκαλεί φόβο η δημιουργία πάρκινγκ στο Στρατόπεδο Μαρκοπούλου

Ημερομηνία:

Επιμένει ο Δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης για τη χρήση τμήματος του Στρατόπεδο Μαρκόπουλου ως πάρκινγκ, λες και ο αγώνας που έδωσαν επί δεκαετίες οι κάτοικοι των Χανίων αλλά κυρίως της περιοχής ήταν για να φύγει το στρατόπεδο και να γίνει… πάρκινγκ.

Προφανώς, το πρόβλημα που υπάρχει στα Χανιά είναι μεγάλο σε σχέση με την έλλειψη χώρων στάθμευσης, αλλά να κατηγορούνται όσοι αγωνίζονται τόσα χρόνια για να δημιουργηθεί πάρκο ότι δημιουργούν πόλωση είναι πέρα από κάθε λογική.

Λες και δε ζούμε στην Ελλάδα αλλά σε κάποια Ελβετία όπου όλα λειτουργούν ρολόι. Λες και δε ζούμε στη χώρα του “πάμε κι όπου βγει” και του “ουδέν μονιμότερου του προσωρινού”. Λες και οι πολίτες είναι καχύποπτοι χωρίς κανέναν λόγο, όταν τόσες υποσχέσεις δίνονται ανά καιρούς από πολιτικούς και αρχές και δεν τηρούνται.

Εδώ ζούμε, στην Ελλάδα, με τα καλά και τα κακά της. Και ευτυχώς που υπάρχουν πολίτες που ξοδεύουν τα σαββατοκύριακά τους για να αγωνίζονται για τη διασφάλιση των αυτονόητων. Γιατί αν δεν υπήρχαν ούτε αυτοί, όλα στην πόλη μας θα είχαν γίνει πάρκινγκ και ξενοδοχεία.

Ας τελειώσει λοιπόν αυτή η κουβέντα περί πόλωσης και ας κάνουν οι αρχές αυτά που πρέπει για να προχωρήσει όσο πιο γρήγορα ο σχεδιασμός. Οι “προσωρινές λύσεις” στη χώρα μας έχουν αφήσει πολύ μεγάλο αποτύπωμα. Γιατί πολλές φορές περνάνε πολλά χρόνια, ακόμη και δεκαετίες για να παύσει η προσωρινότητά τους.

Μαζί λοιπόν με τους πολίτες που αγωνίζονται. Και ας ψάξουν να βρουν αλλούς χώρους για πάρκινγκ.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ