20.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Στην ΕΛ.ΑΣ. η σφράγιση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

Ημερομηνία:

Μία παραδοσιακή αρμοδιότητα που είχαν χρόνια τώρα οι δήμοι -αυτή της σφράγισης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος- πλέον τους αφαιρείται και τη σκυτάλη αναλαμβάνει η ελληνική αστυνομία. Έτσι, μετά την πρόσφατη αλλαγή του νομοθετικού καθεστώτος, οι δήμοι θα είναι θεσμικά θωρακισμένοι, όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ρεθύμνου, καθώς η αρμόδια αρχή θα είναι μόνο η ελληνική αστυνομία.
Παράλληλα, ο Γιώργος Μαρινάκης προανήγγειλε και τις αλλαγές που θα υπάρξουν από Σεπτέμβριο και για το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης…

Αναλυτικότερα, στη δικαιοδοσία της ελληνικής αστυνομίας έχει πλέον περάσει -μετά την πρόσφατη αλλαγή του νομοθετικού καθεστώτος- η αρμοδιότητα της σφράγισης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, που μέχρι πρότινος ο δήμος είχε την ευθύνη γι’ αυτό.

Ο Γιώργος Μαρινάκης μιλώντας το μεσημέρι στους εκπροσώπους του Τύπου, εξέφρασε την βαθιά του ικανοποίησή του γι’ αυτή την αλλαγή τονίζοντας πως από το 2007 ζητούσε επισταμένως από τους εκάστοτε υπουργούς Εσωτερικών, την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που αποτελεί -όπως σημείωσε χαρακτηριστικά- θεσμική άμυνα του δήμου και του δημάρχου από ένα παρεμπόριο ελπίδας και αθέμιτης πολιτικής συναλλαγής.

Με βάση τον Γιώργο Μαρινάκη αλλαγή ρόλων έχουμε και στο θέμα της υπέρβασης αδειών, όπως για παράδειγμα οι άδειες που χορηγούνται για τα τραπεζοκαθίσματα. Σ’ αυτή την περίπτωση, εάν διαπιστωθεί παράβαση, η ελέγχουσα αρχή θα πρέπει να καταθέτει στο δήμο αιτιολογημένη έκθεση και να προτείνει τη μερική ή την ολική αναστολή της άδειας του καταστήματος. Πρόταση η οποία θα επικυρώνεται από την επιτροπή ποιότητας ζωής του δήμου.

Ηλεκτρονική παρακολούθηση για την ελεγχόμενη στάθμευση

Εν τω μεταξύ, αλλαγές ετοιμάζει ο δήμος και στο θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης, που από την ημέρα κατάργησης της δημοτικής αστυνομίας, στην πράξη έχει πλέον παύσει να υφίσταται. Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης από τον Σεπτέμβριο θα τεθεί σε ισχύ το σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης της ελεγχόμενης στάθμευσης, αλλά και του δακτυλίου.

Στο μεσοδιάστημα με απόφαση δημοτικού συμβουλίου θα οριστεί ένας δημοτικός υπάλληλος, που θα κάνει ελέγχους για τον εάν εφαρμόζεται αυτό το μέτρο, ενώ θα μπορεί να βεβαιώνει και παραβάσεις.

Στέλλα Μαθιουδάκη – neatv.gr    

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...