28.8 C
Chania
Friday, September 27, 2024

Στην Κρήτη διέφυγαν Τούρκοι που κυνηγά ο Ερντογάν ως “αρχιπραξικοπηματίες”

Ημερομηνία:

Δυο από τους στρατιωτικούς τους οποίους η κυβέρνηση Ερντογάν θεωρεί από τους “εγκεφάλους” του “πραξικοπήματος” του περασμένου καλοκαιριού και τους καταδιώκει, διέφυγαν μέσω του Ηρακλείου στη Γερμανία. Οι δυο Τούρκοι στρατιωτικοί, ένας συνταγματάρχης κι ένα αντισυνταγματάρχης, μαζί με τη γυναίκα του ενός και άλλους δυο αξιωματικούς του τουρκικού στρατού, είχαν βρει καταφύγιο στην Κρήτη και μέσω του αεροδρομίου “Νίκος Καζαντζάκης” ταξίδεψαν πριν λίγες ημέρες στη Φραγκφούρτη, χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα.

Η ομάδα των Τούρκων αξιωματικών, που χρησιμοποίησε τουρκικές  πλαστές ταυτότητες και άλλα έγγραφα, εντοπίστηκε μετά την άφιξή της στο γερμανικό αεροδρόμιο και συνελήφθη. Στη συνέχεια ζήτησε πολιτικό άσυλο, όπως αναφέρει η  Süddeutsche Zeitung.

Μάλιστα, όπως εκτιμά η γερμανική εφημερίδα, η υπόθεση των συγκεκριμένων αξιωματικών, που φυσικά έγινε γνωστή στην τουρκική ηγεσία, προκάλεσε (χωρίς να γίνει αναφορά σε αυτήν) την κορύφωση της έντασης ανάμεσα στη Γερμανία και την Τουρκία, καθώς η τελευταία κατηγόρησε το Βερολίνο ότι χορηγεί άσυλο σε οπαδούς του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν και απαγόρευσε σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφτούν τη νατοϊκή βάση στο Ιντσιρλίκ.

Όπως ανέφερε στις αρχές Μαΐου το περιοδικό Der Spiegel, η γερμανική υπηρεσία Μετανάστευσης έχει καταγράψει περίπου 450 αιτήματα ασύλου από τους συγγενείς τους αξιωματικών και άλλων Τούρκων τους οποίους η κυβέρνηση Ερντογάν κατηγορεί για σχέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν. Ανάμεσα σε αυτούς είναι διπλωμάτες, δικαστές και στρατιωτικοί.

Candianews με πληροφορίες από Süddeutsche Zeitung

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοσκόπηση: Οι εκπλήξεις στις μετακινήσεις των ψηφοφόρων

Αξιοσημείωτα είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για το...

Καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, ξεπέρασε τις 10.000 αναφορές στο ερευνητικό της έργο σύμφωνα με το Google Scholar

Η Καθηγήτρια Διονυσία Κολοκοτσά της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος...