19.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Στην Κρήτη επιστήμονες από το Τρίτο Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο της Κίνας

Ημερομηνία:

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017, η επίσκεψη τριμελούς αντιπροσωπείας στελεχών από το Τρίτο Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο της Κίνας (ΤΙΟ), στο ΕΛΚΕΘΕ.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι:

Καθ. Haifeng ZHANG, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Τρίτου Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας, Καθηγητής Changan XU, Αντιπρόεδρος του Ερευνητικού Κέντρου για τη Βιώσιμη Χρησιμοποίηση των Θαλάσσιων  Βιολογικών Πόρων του ΤΙΟ (Xiamen. Κίνα) και Δρ. Xiaohui SUN, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής του στο ίδιο Κέντρο.

Στις 26 Οκτωβρίου 2017 υπογράφηκε στην Ανάβυσσο από τον Καθ. Haifeng ZHANG και τον Πρόεδρο του ΕΛΚΕΘΕ, Καθηγητή Σπυρίδωνα Μαυράκο, Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων  (ΤΙΟ και ΕΛΚΕΘΕ).

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας στις Γούρνες Ηρακλείου στις 27 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια επαφών με τους Κινέζους επιστήμονες, που είχε ο Δ/ντής του ΙΘΑΒΒΥΚ – ΕΛΚΕΘΕ, Δρ. Αντώνης Μαγουλάς, ως μέλος της αντιπροσωπείας του  ΕΛΚΕΘΕ, που είχε επισκεφτεί τον Νοέμβριο του 2015 το ΤΙΟ στο Xiamen της Κίνας. Σκοπός των επαφών αυτών είναι η ανάπτυξη συνεργασιών, κυρίως στον τομέα της θαλάσσιας βιοτεχνολογίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των Κινέζων επιστημόνων παρουσιάστηκαν από ερευνητές του ινστιτούτου δραστηριότητές τους που δυνητικά αποτελούν πεδία ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη συνεργατικών δράσεων μεταξύ των δύο μερών Ακολούθησε ξενάγηση σε επιλεγμένα εργαστήρια και τις εγκαταστάσεις των υδατοκαλλιεργειών, όπου διεξάγονται πρωτοποριακά επιστημονικά έργα, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς επίσης και στο Ενυδρείο Κρήτης του ΕΛΚΕΘΕ. Οι Κινέζοι επιστήμονες εξέφρασαν την πλήρη ικανοποίησή τους  από τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε εξαιρετικά θετικό κλίμα και βοήθησε να τεθούν οι βάσεις για μια γόνιμη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και φορέων  σε τομείς αιχμής των θαλασσίων ερευνών.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Δεύτερη ακριβότερη η Ελλάδα στο κόστος στέγασης

ΗΕλλάδα κατατάσσεται δεύτερη στην Ευρωζώνη όσον αφορά στο κόστος στέγασης συνολικά...

Ηράκλειο: Την παρακολουθούσε συστηματικά μέχρι που την “πέτυχε” στο δρόμο…

Χωρίς τέλος τα περιστατικά ενδοικογενειακής βίας στην Κρήτη, που...

Σκρέκας: «Αισιοδοξία για πιθανά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα ανοιχτά της Κρήτης»

Οι πρώτες ενδείξεις μας κάνουν να νιώθουμε αισιοδοξία για...

Κρήτη: Στο Ηράκλειο η Σοφία, το διασημότερο ανθρωπόμορφο ρομπότ

Στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής MRC (Minoan Robotsports Competition) που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο...