Ο κύριος Πιρς έχει διατελέσει αναπληρωτής ειδικός απεσταλμένος για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, δηλαδή για μια εμπόλεμη για τους Αμερικανούς περιοχή. Την περίοδο 2011 – 2012 ο νέος μας ανθύπατος βρέθηκε ως «ειδικό προσωπικό» στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Καμπούλ του Αφγανιστάν. Πριν από εκεί, από το 2008 μέχρι το 2011 ήταν πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αλγερία. Από το 2005 μέχρι το 2008 ήταν σύμβουλος πολιτικών θεμάτων στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Ρώμη. Τότε για κάποιο χρονικό διάστημα αποσπάστηκε από την… υπηρεσία για ειδική αποστολή και στο Ιράκ, προκειμένου να συνδράμει τον τότε πρέσβη των ΗΠΑ στη Βαγδάτη Ράιαν Κρόκερ. Αποστολές για την υπηρεσία ο κύριος Πιρς ανέλαβε και στην Ιερουσαλήμ (2003 – 2005) περνώντας ακόμη από Δαμασκό, Ντουμπάι και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τέτοια ενδιαφέρουσα φυσιογνωμία, όπως σχολιάζουν Έλληνες διπλωμάτες, έχουμε να συναντήσουμε στην αμερικανική πρεσβεία από την εποχή του Μίλερ, ο οποίος άφησε πίσω του την ατμόσφαιρα της στενότατης διασύνδεσής του με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, και ο νέος Αμερικανός πρεσβευτής που έλαβε τη θέση του το 2013 έφθασε σε μια περίοδο εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

Φωτό: Image Services