23.8 C
Chania
Saturday, June 29, 2024

Στην Κρήτη ο Ζουράρις

Ημερομηνία:

O Yφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, κατά την περιοδεία του στην Κρήτη (14-17/11/2016), συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, κ. Αντώνη Ζερβό, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν τη σχολική στέγη και το εκπαιδευτικό σύστημα, καθώς και την μελλοντική ανέγερση Μουσικού Γυμνασίου.

Μετά το πέρας της συζήτησης ο Υφυπουργός, σε δηλώσεις του, εξήρε την επιστημονική κατάρτιση του Υπουργού Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου, καθώς και την Κωνσταντινουπολίτικη καταγωγή του, γεγονός που τον καθιστά, όπως τόνισε, βαθύ γνώστη των πραγματικών διαστάσεων του Ελληνισμού.

Ο Υφυπουργός, εκτός πρωτοκόλλου, επισκέφθηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου και το Δημοτικό Σχολείο Σισίου Βραχασίου, για να ακούσει τις απόψεις των διδασκόντων σχετικά με θέματα όπως η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, το περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων και προτάσεις για αλλαγές τους.

Επίσης, συζήτησε με τη διδασκαλική κοινότητα τη σπουδαιότητα καθώς και τις δυνατότητες άμεσης εξεύρεσης αίθουσας πολλαπλών χρήσεων.

Παρευρέθη σε εκδηλώσεις μαθητών γυμνασίου και λυκείου για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στη Νεάπολη Κρήτης. Μεταξύ άλλων, δεν ξέχασε να τονίσει, ως Δάσκαλος και Υφυπουργός, τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τους μαθητές από την αλόγιστη χρήση και εξάρτηση από το διαδίκτυο.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ