15.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Στην Κρήτη στρέφονται οι Ιταλοί για ελαιόλαδο – Είναι το πιο φθηνό

Ημερομηνία:

Σε αγορές ελαιολάδου από την Κρήτη στράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες οι Ιταλοί έμποροι, λόγω των χαμηλότερων τιμών µε τις οποίες διατίθεται στην αγορά το συγκεκριμένο προϊόν, σε σύγκριση µε τα ελαιόλαδα της Πελοποννήσου.

Η πρακτική αυτή σε συνδυασμό µε τη γενικότερη στάση εμπορίου που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στο εσωτερικό πάγωσαν τις εμπορικές πράξεις στο νομό Λακωνίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda.

Το ράλι των τιμών παραγωγού ελαιολάδου στις διεθνείς αγορές, καλά κρατεί, το οποίο εν πολλοίς οφείλεται στις ιστορικά μειωμένες σοδειές των κύριων «παικτών», όπως η Ισπανία και η Ιταλία.

Η μεγάλη μείωση της παραγωγής ήλθε ως άμεσο επακόλουθο των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν κατά τη διάρκεια της ελαιοκομικής σεζόν του 2016-2017, στις δυο αυτές χώρες. Η υπερβολική ζέστη σε συνδυασμό µε τις συνθήκες κατέστρεψαν σε μεγάλο βαθμό τον ελαιόκαρπο.

 agronews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ