19.8 C
Chania
Wednesday, May 15, 2024

Στην Κρήτη τη Δευτέρα ο Γ. Βαρουφάκης – Τι αναφέρει το νέο καταστατικό του ΜέΡΑ 25 που κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο

Ημερομηνία:

Σε ισχύ βρίσκεται πλέον το τελικό κείμενο του καταστατικού του ΜέΡΑ25 που ψηφίστηκε την περασμένη Δευτέρα, 13 Ιουλίου πανευρωπαϊκά, από όλα τα μέλη του DiEM25.

Όπως αναφέρουν στελέχη του ΜέΡΑ 25 το νέο καταστατικό αποτελεί ένα μεγάλο βήμα «προς την ενδυνάμωση του κόμματος, αλλά αποτελεί και το έναυσμα για τη μόνη δυναμική αντιμνημονιακή αντιπολίτευση εντός του Κοινοβουλίου».

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, ο επικεφαλής του κόμματος, Γιάνης Βαρουφάκης, αύριο Παρασκευή 17 Ιουλίου θα βρεθεί στις 11:00 το πρωί στον Άρειο Πάγο με τη συνοδεία βουλευτών και στελεχών προκειμένου να καταθέσει, σε πανηγυρικό κλίμα, το ψηθισθέν καταστατικό του ΜέΡΑ 25.

Μεταξύ άλλων το καταστατικό ενσωματώνει τους «κληρωτούς πολίτες-μέλη» στα όργανα λήψης των αποφάσεων του κόμματος, ενώ ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι μπαίνει τέλος στις «ιδιωτικές δαπάνες» των υποψηφίων βουλευτών.

Συγκεκριμένα τα βασικά στοιχεία του καταστατικού:

Α) Πανευρωπαϊκή Διάσταση: Σύμφωνα με το καταστατικό το ΜέΡΑ 25 ανήκει στο μοναδικό ενιαίο διεθνικό-πανευρωπαϊκό κόμμα, το DiEM25. Ουσιαστικά αυτό μεταφράζεται ότι ψηφίζουν όλα τα μέλη του DiEM25 για σημαντικά ζητήματα όπως το καταστατικό και το πολιτικό πρόγραμμα του κόμματος.

Β) Συμμετοχικότητα μέσω Κλήρωσης: Στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που αποτελείται από 200 μέλη, τα 50 θα είναι κληρωτοί. Την ίδια ώρα στην Πολιτική Γραμματεία των 15 περίπου ατόμων, οι 2 θα είναι κληρωτοί. Τέλος στα συνέδρια, από τους 1.500 συνέδρους οι 600 θα είναι επίσης κληρωτοί.

Γ) Ανακλητότητα όλων: Σύμφωνα με το νέο καταστατικό κάθε φυσικό πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένου και του Γραμματέα, ανακαλείται ανά πάσα στιγμή με μια απόφαση του 50%+1 οποιουδήποτε σώματος.

Ακόμη, ψηφίστηκε να μην εκλέγονται αυτοδικαίως οι βουλευτές ως μέλη της ΚΕ του κόμματος και μάλιστα με δικαίωμα ψήφου, ενώ όπως προαναφέρθηκε το 74,98% ψήφισε υπέρ του να μην δικαιούνται οι υποψήφιοι βουλευτές να δαπανούν ιδιωτικά ποσά για την ατομική τους προβολή.

Περιοδεία Βαρουφάκη στην Κρήτη

Παράλληλα, ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 συνεχίζει τις περιοδείες του σε όλη την Ελλάδα. Μετά τις πρόσφατες επισκέψεις του σε Κέρκυρα και Ρόδο ο Γιάνης Βαρουφάκης την προσεχή Δευτέρα (20/07) ξεκινά περιοδεία στην Κρήτη με στόχο να αναλύσει την ολοκληρωμένη πρόταση νόμου του ΜέΡΑ 25 για την προστασία των πολιτών από τις επιπτώσεις της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης που είχε παρουσιάσει σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου στις 22 Ιουνίου.

Ο κ. Βαρουφάκης την Δευτέρα, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Γιώργο Λογιάδη, θα έχει επαφές με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και εργαζομένων στον τουριστικό τομέα και με εκπροσώπους των αγροτικών φορέων.

Το πρόγραμμα του περιλαμβάνει επισκέψεις σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Κρήτης.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με ελικόπτερο Super Puma διασώθηκε γερμανίδα τουρίστρια στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Μία 51χρονη Γερμανίδα τουρίστρια τραυματίστηκε σοβαρά το μεσημέρι της...

Η σύλληψη των Τούρκων σε βίλα στα Χανιά αποκάλυψε τον αρχηγό συμμορίας, Ramazan Baygara

Συνελήφθη στην Αθήνα ο 29χρονος Ramazan Baygara, Τούρκος αρχηγός διαβόητης...