15.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Στην Κρήτη το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ 2019

Ημερομηνία:

Στο Ηράκλειο και τα Χανιά θα πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ του 2019, όπως αποφάσισε η Διεθνής Ομοσπονδία Σχολικού Αθλητισμού.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας συνεδρίασε στην Βομβάη προκειμένου να εξετάσει τους φακέλους των υποψηφιοτήτων και έκρινε ότι αυτός του Ηρακλείου και των Χανίων ήταν ο πληρέστερος, αναθέτοντας την διοργάνωση.
Ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος είχε συναντηθεί με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην Κρήτη, όταν είχε υπογράψει τον φάκελο διεκδίκησης της διοργάνωσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συγκεκριμένη εξέλιξη: «Είναι χαρά για εμάς να αναλαμβάνουμε μια ακόμη μεγάλη αθλητική διοργάνωση, με διεθνή εμβέλεια και πολλαπλά οφέλη για την προβολή της πόλης μας. Είμαι βέβαιος ότι θα την φέρουμε και αυτήν εις πέρας με απόλυτη επιτυχία. Το σημαντικότερο είναι, πως η ανάληψη του Παγκόσμιου Σχολικού Πρωταθλήματος Μπάσκετ έρχεται να επιβεβαιώσει ότι το Ηράκλειο έχει καθιερωθεί πια ως ένα διεθνές αθλητικό κέντρο υψηλών προδιαγραφών».

Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Κώστας Βαρδαβάς από την πλευρά του, μίλησε και εκείνος για την αξιοπιστία του Ηρακλείου στην διοργάνωση σημαντικών αθλητικών γεγονότων: «Είχαμε να ανταγωνιστούμε χώρες όπως η Σερβία, με μεγάλη αθλητική παράδοση, ωστόσο για την απόφαση της Επιτροπής μέτρησε η αποδεδειγμένη πια, ικανότητα του Ηρακλείου να διοργανώνει επιτυχημένα αθλητικές εκδηλώσεις διεθνούς βεληνεκούς. Ευχαριστούμε την Διεθνή Ομοσπονδία Σχολικού Αθλητισμού για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε, την οποία θα τιμήσουμε, διοργανώνοντας το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ του 2019 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ είναι μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις σχολικού αθλητισμού στον κόσμο, καθώς συμμετέχουν σε αυτό περισσότεροι από 500 αθλητές και αθλήτριες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...