15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Στην Ουκρανία μισθοφόροι της Blackwater και βετεράνοι των ΗΠΑ εκπαίδευουν νεοναζιστικά τάγματα αλλά και απλούς πολίτες

Ημερομηνία:

Πληθαίνουν οι αναφορές για ανάμειξη μισθοφόρων καθώς και βετεράνων από τις ΗΠΑ στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με αναφορές, λίγες μόλις μέρες πριν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, μισθοφόροι της διαβόητης Blackwater – πλέον ονομάζεται Academi – εκπαίδευαν νεοναζιστικά τάγματα στη Βορειοανατολική Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος της Δημοκρατίας του Ντονέσκ ανεφερε ότι αμερικάνοι εκπαιδευτές έχουν βρεθεί σε στρατόπεδα εκπαίδευσης στην περιοχή Sumy.

Παρόμοιες αναφορές γίνονται και στο περιοδικό RollingStone. Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ, αμερικάνοι βετεράνοι μετά την εισβολή της Ρωσίας συρρέουν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν αλλά και για να εκπαιδεύσουν πολίτες να πολεμούν.

Λέει ένας εξ αυτών με το ψευδώνυμο “Hannibal”: “Οι αμυνόμενοι έχουν το πλεονέκτημα να διαλέξουν πού θα πολεμήσουν”.

Οι συγκεντρωμενοι Ουκρανοί ήταν εμφανώς νευρικοί, γεμάτοι φόβο για τον πόλεμο που κτυπούσε την πόρτα τους.

Καθώς δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες συρρέουν στην Ουκρανία, ο Χάνιμπαλ και η ομάδα του συνεργάζονται με Ουκρανούς αξιωματούχου για να βοηθήσουν τον μέσο Ουκρανό να γίνει πιο αποτελεσματικός σε ανταρτικες τακτικές πολέμου. Ο Χάνιμπαλ με ένα τόνο ρομαντισμού μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου “Τάγματος Λίνκολν” κάνοντας έτσι αναφορά στην ομάδα των Αμερικάνων εθελοντών που πολέμησαν στον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο.

Λέει ο Χάνιμπαλ:

“Αν είσαι αρκετά άτυχος και ζωντανός σε μια στιγμή της ιστορίας όπου η ζωή και οι ικανότητές σου μπορούν να προσφέρουν στη μάχη του καλού σε έναν ανήθικο πόλεμο, τότε υπάρχει μόνο μια επιλογή: Να βοηθήσεις στο να τελειώσει μια ώρα αρχύτερα”.

Ο δημοσιογράφος πάντως εκφράζει τις αμφιβολίε του. Η πιο πρόσφατη εμπειρία με την είσοδο μεγάλου αριθμού ξένων μαχητών, όπλων, εκπαιδευτών, και πολέμου δι’ αντιπροσώπων ήταν στον Εμφύλιο Πόλεμο της Συρίας. Όλη αυτή η είσοδος νέων παικτών στον πόλεμο δε βοήθησε τίποτα στην σταθεροποίηση ή στο τέλος του πολέμου. Αντιθέτως, έκανε τον πόλεμο ακόμα πιο άγριο: Φανατικοί έσφαζαν αλλόπιστους, μυστικές υπηρεσίες χρηματοδοτούσαν την εκπαίδευση και προσέφεραν όπλα, ένοπλες ομάδες που χρηματοδοτούνταν από ξένες χώρες πολεμούσαν ή μία την άλλη, και εν τέλει το μεγαλύτερο κόστος το πλήρωναν οι άμαχοι που σφαγιαζονταν σε τεράστιους αριθμούς.

Ο Χάνιμπαλ είπε:

“Εσύ κι εγώ γνωρίζουμε πολύ καλά όταν ότι αν πάρεις ένα τρένο για το Κιέβο και βρεθείς στην πόλη του Κιέβο, θα υπάρχει ένα καλάσνικοφ ή μια μολότοφ να σε περιμένει”

Σε ερώτηση που δέχθηκε αν η ανάμιξη πρώην στρατιωτικών αξιωματούχων του Αμερικάνικου στρατού στην εκπαίδευση Ουκρανών θα μπορούσε να αποτελέσει αιτία σύγκρουσης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, ο Χάνιμπαλ είπε

“Δεν κάνουμε κάτι που το ΝΑΤΟ δεν κάνει σε πολύ ευρύτερη κλίμακα. Αυτοί οι εθελοντές πρόκειται να πολεμησουν. Θα πολεμησουν είτε με κάποια εκπαίδευση ή με καθόλου εκπαίδευση. Αλλά θα πολεμήσουν.”

"google ad"

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...