24.8 C
Chania
Wednesday, June 26, 2024

Στην Παλιά Ηλεκτρική 114 μετανάστες – Τι είπε ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας – Ουκρανοί οι διακινητές | Φωτορεπορτάζ

Ημερομηνία:

Στην Παλιά Ηλεκτρική μεταφέρθηκαν στις 4 το απόγευμα 114 μετανάστες που έφθασαν σήμερα το μεσημέρι στις 14.30 στο λιμάνι της Σούδας. Το πλοιάριό τους αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα, και έτσι, αν και ο προορισμός τους ήταν η Ιταλία, ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Σούδας από δυνάμεις της Frontex και το Λιμενικού Σώματος.

Ο συνολικός αριθμός των επιβαινόντων ήταν 120, εκ των οποίων 3 βρίσκονται στο νοσοκομείο Χανίων, δίχως όμως να διατρέχουν κάποιο σοβαρό κίνδυνο, και άλλοι τρεις (Ουκρανικής καταγωγής) ήταν οι διακινητές.

Να σημειώσουμε ότι συνολικά από το πλοιάριο μεταφέρθηκαν 105 άνδρες, 12 γυναίκες και 3 ανήλικα παιδιά ενώ οι υπηκοότητές τους, σύμφωνα με όσα δηλώνουν είναι από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και το Αφγανιστάν.

Στην Παλιά Ηλεκτρική τώρα, έχουν τοποθετηθεί στρώματα με σκεπάσματα, ενώ η διατροφή θα γίνεται μέσω εταιρείας catering, θα υπάρχει μία καθαρίστρια σχεδόν 24ώρης βάσης, υπάρχουν τουαλέτες και ντους, ενώ τοποθετήθηκαν 6 ανεμιστήρες οικιακής χρήσης και δύο μεγαλύτεροι ανεμιστήρες.

Οι συνθήκες, οπωσδήποτε δεν είναι ιδανικές.

Σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας που βρέθηκε στο σημείο από την αρχή της επιχείρησης, είπε τα εξής:

«Σήμερα το πρωί στις 6 η ώρα ειδοποιήθηκα από τον Λιμενάρχη ότι θα έχουμε την άφιξη 120 περίπου μεταναστών.

Τώρα, βρισκόμαστε στην Παλιά Ηλεκτρική, έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες σα Δήμος, ιδιαίτερα με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου μας, αλλά και με τη συνδρομή των εθελοντών, των Ερυθροσταυριτών, των Γιατρών του Κόσμου, προσωπικού από το νοσοκομείο, για να φιλοξενήσουμε τους ανθρώπους σε συνθήκες πραγματικά δύσκολες και ακατάλληλες.

Όμως έχουμε εξασφαλίσει καθαριότητα, τον απαραίτητο εξοπλισμό για να κοιμηθούν, την τροφή και ότι άλλο χρειάζεται.

Ο χώρος θα δεσμευθεί για περίπου μία βδομάδα. Δε μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά γιατί δε διαθέτουμε άλλους χώρους. Σήμερα έστειλα ξανά μία επιστολή προς το αρμόδιο υπουργείο ζητώντας σε αυτές τις περιπτώσεις να μας διατίθεται ένας χώρος στο παλιό ψυχιατρείο. Ελπίζουμε να εισακουστούμε»

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Μόσχα προειδοποιεί για μοιραία τραγωδία αν οι Δυτικοί υποτιμήσουν την αποφασιστικότητά της

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα...

Σε ποιες περιοχές στα Χανιά απογορεύεται η κολύμβηση

Οι ακτές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κρίνονται ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ για...

MyCoast: «Βροχή» καταγγελιών στην πλατφόρμα για τις αυθαιρεσίες σε παραλίες – 150 καταγγελίες στα Χανιά

Εκατοντάδες είναι οι καταγγελίες για παράνομες ξαπλώστρες και όχι μόνο στην πλατφόρμα...