31.8 C
Chania
Wednesday, June 26, 2024

Στηρίζει Ιερώνυμο για τα θρησκευτικά ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος

Ημερομηνία:

Σαφή θέση υπέρ του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στη διαμάχη με την κυβέρνηση για το μάθημα των θρησκευτικών, παίρνει η ημιαυτόνομη Εκκλησία της Κρήτης. Στήριξη στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο παρέχει για το θέμα με επιστολή του και ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος ενώ αναμένεται στο εξής στενότερη συνεργασία των δύο εκκλησιών.

Η ταύτιση των Εκκλησιών Αθήνας και Κρήτης για το μάθημα των Θρησκευτικών, μετά και την ανοιχτή στήριξη προς την Εκκλησία της Ελλάδος και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, από τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο, είναι ένα μόνο από τα ζητήματα στα οποία θα ακολουθήσουν οι δύο Εκκλησίες κοινή στρατηγική.Άλλωστε μετά από αυτήν την εξέλιξη, οι Ιερές Μητροπόλεις που ανήκουν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως αποφάσισαν να ακολουθήσουν κοινή γραμμή.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος σε επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα ξεκαθαρίζει πως ταυτίζεται απόλυτα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στον τρόπο που αντιμετώπισε το «σημαντικό και λεπτό αυτό θέμα», σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Απολύτως συμφωνώ μαζί σας και χαίρω για την αντιμετώπισιν του θέματος τούτου από την δική Σας πλευρά. Είμαι απολύτως μαζί σας!».

Η ταύτιση Αθήνας και Κρήτης για το μάθημα των θρησκευτικών είναι ένα μόνο από τα ζητήματα στα οποία θα ακολουθήσουν οι δύο εκκλησίες κοινή στρατηγική. Σύμφωνα με πληροφορίες η Εκκλησία της Ελλάδος και η Εκκλησία της Κρήτης έχουν προγραμματίσει για τα μέσα Νοεμβρίου σειρά συναντήσεων, ώστε να χαραχθεί κοινή στρατηγική για πολλά εκκλησιαστικά ζητήματα, μεταξύ αυτών και της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης.

efsyn.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων – Η Ευρώπη στο επίκεντρο

Για πρώτη φορά, και παρά τη μεγάλη αποχή στις...

Γυάρος: Η κυβέρνηση την παραδίδει στα «νύχια» της αγοράς – Οργή από τους εξόριστους

Κάλεσμα για συμμετοχή σε παρέμβαση, στη «φιέστα» της παρουσίασης του...

“H εργατική τάξη πάει στην κόλαση”: Μουσική ανάγνωση στο 3ο φεστιβάλ βιβλίου Χανίων

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, έπειτα από πρόσκληση του Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, παρουσιάζει μια μουσική ανάγνωση βασισμένη στο βιβλίο του Ντιντιέ Εριμπόν, «Επιστροφή στη Ρενς». Το βιβλίο επιχειρούν να ζωντανέψουν με λόγια και μουσική ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος υποκριτικής Ακύλλας Καραζήσης με τον Βρετανό μουσικό, συνθέτη και παραγωγό Gary Salomon. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την...

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ του Συλλόγου Επαγγελματιών Εστίασης Χανίων

Συνεδρίασε την Δευτέρα 17/6/2024 το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Επαγγελματιών Εστίασης...