19.8 C
Chania
Tuesday, April 30, 2024

Στηρίζει ο Δήμος Αποκορώνου τους απεργούς εργαζόμενους στην καθαριότητα: Οριστική λύση με μόνιμους διορισμούς και πλήρη εργασιακά δικαιώματα

Ημερομηνία:

O Δήμος Κισσάμου απειλεί με απολύσεις τους εργαζόμενους στην καθαριότητα αλλά ο Δήμος Αποκορώνου στηρίζει τους εργαζόμενους και με ομόφωνη απόφαση αναφέρει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου και ζητά να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα με μόνιμους διορισμούς και πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβουλίου Αποκορώνου:

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αποκορώνου, απασχόλησε το Σώμα εκτάκτως (προ ημερήσιας διάταξης), το θέμα που έχει προκύψει με την Απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου της 10ης Μαΐου 2017 σχετικά με την διακοπή της παράτασης των συμβάσεων προσωπικού ΙΔΟΧ (8μηνοι Δήμων).

Στο Δήμο Αποκορώνου απασχολούνται οχτώ (8) άτομα στην Υπηρεσίας Καθαριότητας με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου – 8μηνη σύμβαση με πρόσληψη μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ. Οι συμβάσεις αυτές, με  τη διάταξη του άρθρου 16 του Ν. 4429/16 έλαβαν παράταση έως 31/12/2017 και τώρα με απόφασή της η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου κρίνει τις παρατάσεις αυτές αντισυνταγματικές και εξαναγκάζει τους εργαζόμενους να αποχωρήσουν.

Ομόφωνα, το Δημοτικό Συμβούλιο Αποκορώνου έκρινε ότι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου μας, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και με την αποχώρηση από τα καθήκοντά τους, θα δημιουργηθεί ανεκπλήρωτο κενό και κυρίως εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου που οι ανάγκες της υπηρεσίας είναι αυξημένες.

Στηρίζει, τους εργαζόμενους στον αγώνα τους και ζητάει από το Υπουργείο Εργασίας όπως άμεσα διευθετηθεί νομοθετική ρύθμιση ώστε να αρθεί το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι και ο Δήμος.

Οριστική λύση στο πρόβλημα θα δοθεί με μόνιμους διορισμούς και πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στιγμές από την ιστορία της Πρωτομαγιάς στον κόσμο και στην Ελλάδα!

Του Σπύρου Δαράκη * Πρώτη του Μάη! Μια μέρα κόκκινη,...

Λούης Τίκας και Εργατική Πρωτομαγιά

Του Γιώργου Σταυρουλάκη, Οικονομολόγος-Συγγραφέας - Ανιψιός Λούη Τίκα Πρωτομαγιά. Παγκόσμια...

Σούδα: Το μυστικό του κρηπιδώματος Κ-14 και το θηριώδες Αϊζενχάουερ

Η βάση της Σούδας είναι ίσως η μοναδική βάση στη Μεσόγειο που...

Χανιά: Ένας 15χρονος ξυλοκόπησε τη γιαγιά του – Θύμα οικογενειακής βίας στο παρελθόν ο ανήλικος

Ένα απίστευτο περιστατικό ενδοοικοενειακής βίας με πρωταγωνιστή ανήλικο και...