23.8 C
Chania
Monday, September 16, 2024

Στη Βαρκελώνη το διακυβερνητικό έργο Mission4Nature για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο με τον συντονισμό της Περιφέρειας Κρήτης

Ημερομηνία:

Στη Βαρκελώνη, από τις 7 έως 9 Ιουνίου 2023, συναντήθηκαν οι δύο αποστολές“Dialogue4Nature” και “Community4Nature”που έχουν αναλάβει  την υλοποίησητου διακυβερνητικού έργου Mission4Nature για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο.

Η Περιφέρεια Κρήτης είχε τον συντονισμό των εργασιών, ως επικεφαλής εταίρος του έργου, το οποίο θα διαρκέσει 7 χρόνια και υλοποιείται με τη συμμετοχή 14 χωρών και 69 Περιφερειών.

Στις συναντήσεις εργασίας, που φιλοξενήθηκαν στο Institutd’EstudisCatalans, συζητήθηκαν οι τρέχουσες και μελλοντικές δράσεις του προγράμματος, ενώ συμμετείχε καθ’ όλη τη διάρκεια,εκπρόσωπος της Διαχειριστικής Αρχής του InterregEuroMEDProgramme. Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε η ειδική σύμβουλος του Περιφερειάρχη, Ερμιόνη Γιαλύτη, συντονίστρια του έργου Dialogue4Nature.

Οι εταίροι, είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν την ΠεριφέρειαMaresme και να ενημερωθούν για τη συνεργασία μεταξύ 30 Δήμων, για την ανάπτυξη μιας κοινήςστρατηγικής μετριασμού των επιπτώσεων.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η αυτοψία στην παράκτια περιοχή Mataró,όπου είναι φανερές οι επιπτώσεις της παράκτιας διάβρωσης, και των δυσμενών συνθηκών, ειδικά όταν συνυπάρχει δίπλα στη θάλασσα και αστική ανάπτυξη. Υποδομές μεταφορών, επιχειρήσεις, κατοικίες, είναι οι ανθρώπινες παρεμβάσεις δεκαετιών, οι οποίες θα μπορούσαν να καταστραφούν ακόμα καιμέσα σε λίγες ώρες.

Καύσωνες, ξηρασία, πλημμύρες, διάβρωση ακτών, αποτελούν τις κυριότερες απειλές για τις χώρες της Μεσογείου, υπό το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής.  Η προστασία των ευαίσθητων οικοσυστημάτων στην ξηρά και στη θάλασσα, όπως και των κατοικημένων περιοχών, θα πρέπει να τεθεί σε προτεραιότητα.

Η συζήτηση για τις πιοαποτελεσματικές πολιτικές που στοχεύουν στο μετριασμόκαι την πρόληψη, έχει ήδη ξεκινήσει.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ ο «επίδοξος δολοφόνος» του Τραμπ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ εμφανίζεται ο...

Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο STAVROS BLUE MOON | Φωτός

Η εκδήλωση "STAVROS BLUE MOON", που διοργανώθηκε από τον...

Υπερ-αδειοδότηση, υπερ-ανάπτυξη και πρωταθλητισμός στην εγκατάσταση έργων ΑΠΕ!

Της Βάννας Σφακιανάκη O Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ)...

Κρήτη: Έπιασαν τους απατεώνες που εξαπάτησαν ηλικιωμένη με λάφυρο χιλιάδες ευρώ

Σε μια επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, εξιχνιάστηκε...