21.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

Στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ ο ψεύτικος λογαριασμός 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών στα Χανιά που οργανώνει αποστολή εθελοντών στον Έβρο

Ημερομηνία:

21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας σχετικά με τον ψεύτικο λογαριασμό στο facebook της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών που οργανώνει αποστολή εθελοντών στον Έβρο.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

Δημοσιεύματα της Εφημερίδας των Συντακτών (3-4 Μαρτίου 2020), αναφέρουν ότι μέσω της σελίδας της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών με έδρα τα Χανιά, οργανώνεται η αποστολή εθελοντών στον ‘Έβρο. Σωματείο υπό τον τίτλο «Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Κρήτης», καλεί εθελοντές ειδικών δυνάμεων να μεταβούν στα σύνορα, για να ενισχύσουν το στρατό, για διάστημα 10 ημερών. Στη σελίδα αναφέρονται λεπτομέρειες για τον τρόπο κατάθεσης στοιχείων των ενδιαφερομένων και για τον χρόνο αναχώρησης, που «θα γίνει οργανωμένα μόλις συμπληρωθεί η πρώτη ομάδα».

Πολίτες έφτασαν μέχρι την πύλη της Μονάδας στο στρατόπεδο «Αποστολάκη» στα Χανιά, ζητώντας από τους φρουρούς να καταθέσουν τα στοιχεία τους, προκειμένου να συμμετάσχουν στην «αποστολή». Μετά την αναστάτωση που δημιουργήθηκε, ο πρόεδρος των ΛΕΦΕΛ (Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων) δήλωσε, πως «μόνο ο στρατός μπορεί να κινητοποιήσει ομάδες εθελοντών και τέτοιο κάλεσμα προφανώς δεν υπάρχει, άρα δεν θα υπάρχει κανείς να τους κατευθύνει, να τους οδηγήσει, να τους εντάξει σε ένα επιχειρησιακό σχέδιο …».

Όπως στην ουσία αναφέρει το δημοσίευμα της «Εφ.Συν», παράπλευρο θύμα ήταν πάλι η ενημέρωση, καθώς η είδηση για τους εθελοντές από την Κρήτη που καλούνται να βοηθήσουν τους στρατιώτες στον Έβρο, αναπαρήχθη χωρίς διασταύρωση από τα μέσα ενημέρωσης της Κρήτης και όλης της χώρας.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Γνωρίζει η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για το «κάλεσμα» ενίσχυσης του στρατού στον Έβρο; Ποιες παρεμβάσεις έγιναν ή θα γίνουν από την πλευρά του Υπουργείου, προκειμένου να αποσαφηνιστεί αυτή η υπόθεση;

2. Εγκρίνει και ενθαρρύνει ή αποδοκιμάζει και αποθαρρύνει το Υπουργείο τέτοιες πρωτοβουλίες;

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...