16.8 C
Chania
Saturday, December 13, 2025

Στη Βουλή φέρνει το ΚΚΕ την απλήρωτη εργασία των συμβασιούχων στο Βενιζέλειο

Ημερομηνία:

Επίκαιρη ερώτηση από τον βουλευτή του ΚΚΕ, Μ. Συντυχάκη με θέμα: “Μόνιμη λύση στην εργασιακή ανασφάλεια και απληρωσιά των εργαζόμενων σε καθαριότητα και σίτιση στα νοσοκομεία του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζέλειου.”

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και την σίτιση στα νοσοκομεία του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζέλειου βρίσκονται μπροστά στην ανασφάλεια, την ομηρία αλλά και την απλήρωτη εργασία. Όλα αυτά παρά την υπόσχεση που είχαν δώσει στους εργαζόμενους η διοίκηση των νοσοκομείων, το υπουργείο υγείας και η 7η ΥΠΕ,  ότι με την πρόσληψή τους, βάση της προκήρυξης το φθινόπωρο του 2017, θα εξασφάλιζαν για 2 χρόνια την εργασία τους.

Οι εργαζόμενοι μέχρι σήμερα ζουν την κοροϊδία και τον εμπαιγμό τόσο της διοίκησης, όσο και του υπουργείου και της 7ης ΔΥΠΕ, καθώς παραμένουν απλήρωτοι 2 μήνες μετά από την υπογραφή σύμβασης τον Δεκέμβρη του 2017.

Μάλιστα, πληροφορήθηκαν πως έχει υπάρξει πρόβλημα με τις συμβάσεις τους, διότι η επίτροπος βασιζόμενη στο υπάρχον αντιδραστικό πλαίσιο έκρινε πως οι συμβάσεις δεν είναι νόμιμες, αφενός λόγω του ότι θεωρούνται συνεχιζόμενες για τους παλαιότερους εργαζόμενους οι οποίοι υπόκεινται στο νόμο περί 24μηνου, ενώ αφετέρου για όλους οι συμβάσεις δεν μπορούν να ισχύουν πέραν του 2018 με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Εδώ και χρόνια οι εργαζόμενοι στην δημόσια υγεία διεκδικούν να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία, να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι και εργολαβικοί και επιπλέον, να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, σε ποιες ενέργειες θα προβεί  η κυβέρνηση για να διασφαλιστούν για τους εργαζομένους αυτούς μόνιμή σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να μπει τέλος στην εργασιακή τους ανασφάλεια και τη συνεχιζόμενη απληρωσιά.

Ο Βουλευτής

Μανώλης Συντυχάκης

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία το νέο κύκλωμα στην Κρήτη

τον σχηματισμό δικογραφίας για 15 άτομα και συνολικά για...