14.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Στη Βουλή φέρνει το ΚΚΕ την απλήρωτη εργασία των συμβασιούχων στο Βενιζέλειο

Ημερομηνία:

Επίκαιρη ερώτηση από τον βουλευτή του ΚΚΕ, Μ. Συντυχάκη με θέμα: “Μόνιμη λύση στην εργασιακή ανασφάλεια και απληρωσιά των εργαζόμενων σε καθαριότητα και σίτιση στα νοσοκομεία του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζέλειου.”

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και την σίτιση στα νοσοκομεία του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζέλειου βρίσκονται μπροστά στην ανασφάλεια, την ομηρία αλλά και την απλήρωτη εργασία. Όλα αυτά παρά την υπόσχεση που είχαν δώσει στους εργαζόμενους η διοίκηση των νοσοκομείων, το υπουργείο υγείας και η 7η ΥΠΕ,  ότι με την πρόσληψή τους, βάση της προκήρυξης το φθινόπωρο του 2017, θα εξασφάλιζαν για 2 χρόνια την εργασία τους.

Οι εργαζόμενοι μέχρι σήμερα ζουν την κοροϊδία και τον εμπαιγμό τόσο της διοίκησης, όσο και του υπουργείου και της 7ης ΔΥΠΕ, καθώς παραμένουν απλήρωτοι 2 μήνες μετά από την υπογραφή σύμβασης τον Δεκέμβρη του 2017.

Μάλιστα, πληροφορήθηκαν πως έχει υπάρξει πρόβλημα με τις συμβάσεις τους, διότι η επίτροπος βασιζόμενη στο υπάρχον αντιδραστικό πλαίσιο έκρινε πως οι συμβάσεις δεν είναι νόμιμες, αφενός λόγω του ότι θεωρούνται συνεχιζόμενες για τους παλαιότερους εργαζόμενους οι οποίοι υπόκεινται στο νόμο περί 24μηνου, ενώ αφετέρου για όλους οι συμβάσεις δεν μπορούν να ισχύουν πέραν του 2018 με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Εδώ και χρόνια οι εργαζόμενοι στην δημόσια υγεία διεκδικούν να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία, να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι και εργολαβικοί και επιπλέον, να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, σε ποιες ενέργειες θα προβεί  η κυβέρνηση για να διασφαλιστούν για τους εργαζομένους αυτούς μόνιμή σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να μπει τέλος στην εργασιακή τους ανασφάλεια και τη συνεχιζόμενη απληρωσιά.

Ο Βουλευτής

Μανώλης Συντυχάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...