24.8 C
Chania
Tuesday, May 28, 2024

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του γάλλου μακελάρη στο Bataclan – Βρέθηκε αυτοκίνητο των επιθέσεων με καλάσνικοφ

Ημερομηνία:

Ο 29χρονος υπήκοος Γαλλίας, Ισμαήλ Ομάρ Μοστεφάι, κατονομάστηκε από τις γαλλικές αρχές ως ένας από τους οκτώ τρομοκράτες που αιματοκύλισαν το Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τη Monde, ο 29χρονος ταυτοποιήθηκε από δακτυλικό του αποτύπωμα που βρέθηκε πάνω σε υπολείμματα από το γιλέκο με τα εκρηκτικά που πυροδότησε στο εσωτερικό του Bataclan.

Ο Μοστεφάι γεννήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1985 σε μία υποβαθμισμένη συνοικία του Παρισιού και κατοικούσε στα νοτιοδυτικά της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ο εισαγγελέας του Παρισιού, Φρανσουά Μολάν, δήλωσε ότι πρόκειται για παλιό γνώριμο των αρχών, καθώς είχε βεβαρημένο ποινικό μητρώο, με οκτώ καταδίκες για μικροαδικήματα από το 2004 έως το 2010, χωρίς ωστόσο ποτέ να φυλακισθεί.

«Το 2010 μπήκε στη μαύρη λίστα της αστυνομίας εξαιτίας ακραίων συμπεριφορών αλλά ουδέποτε είχε κατηγοριοποιηθεί ως μέλος εξτρεμιστικών οργανώσεων», αποκάλυψε ο Μολάν.

Βρέθηκε ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις, 6 άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση

Ένα αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε κατά τις επιθέσεις που έγιναν το βράδυ της Παρασκευής εναντίον δύο εστιατορίων στο ανατολικό Παρίσι, βρέθηκε στο Μοντρέιγ, στα ανατολικά προάστια του Παρισιού, ανακοίνωσαν σήμερα αστυνομικές πηγές.

Έξι άτομα του περιβάλλοντος του Ομάρ Ισμαήλ Μοστεφαΐ, του Γάλλου καμικάζι ο οποίος αναγνωρίστηκε ως ένας από τους δράστες της επίθεσης στην αίθουσα συναυλιών Μπατακλάν στο Παρίσι, τέθηκαν υπό κράτηση, κυρίως ο πατέρας του και ο αδελφός του όπως και η σύζυγος του τελευταίου, ανακοίνωσαν σήμερα δικαστικές και αστυνομικές πηγές.

Kαλάσνικοφ

Πολλά τουφέκια καλάσνικοφ του ίδιου τύπου με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής ανακαλύφθηκαν στο μαύρο αυτοκίνητο μάρκας Seat που βρέθηκε στο Μοντρέιγ, ανατολικό προάστιο της πρωτεύουσας, έγινε σήμερα γνωστό από δικαστική πηγή.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν την παρουσία ενός μαύρου Seat το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες των επιθέσεων εναντίον μπαρ και εστιατορίων σε τρεις τοποθεσίες του ανατολικού Παρισιού. Επτά πρόσωπα, μέλη της οικογένειας ενός από τους καμικάζι, του Ομάρ Ισμαήλ Μοστεφαΐ, ο οποίος είχε πάντως διακόψει τις σχέσεις με την οικογένειά του, βρίσκονται εξάλλου σήμερα υπό κράτηση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

newpost.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέοι βομβαρδισμοί στη Ράφα – Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

«Καταδικάζω τις ενέργειες του Ισραήλ οι οποίες σκότωσαν δεκάδες...

Νέα φοροκαταιγίδα από Φθινόπωρο στα Airbnb – Σπάνε τα κοντέρ οι προκρατήσεις

Νέα μέτρα φέρνει και πάλι η Κυβέρνηση από  το φθινόπωρο στην αγορά κατοικιών...

Δύο νεκροί τουρίστες χθες στην Κρήτη

Δύο Γερμανοί τουρίστες έχασαν τη ζωή τους χθες, σε...