19.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Στη νότια Κρήτη οι υψηλότερες θερμοκρασίες του καύσωνα – Πάνω από 44 βαθμούς!

Ημερομηνία:

Η επέλαση του καύσωνα «Κλέων» είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν θερμοκρασίες πάνω από 44 βαθμούς Κελσίου στη νότια Κρήτη.

Ο καύσωνας «Κλέων» έχει επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα, με το θερμόμετρο σε πολλές περιοχές να καταγράφει θερμοκρασίες μεγαλύτερες από 40 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Συγκεκριμένα, 7 από τους 33 μετεωρολογικούς σταθμούς κατέγραψαν μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 42 βαθμών Κελσίου, ενώ στη νότια Κρήτη οι αντίστοιχες θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 44 βαθμούς Κελσίου.

2

Οι επτά περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες είναι οι: Ελαφονήσι ΧανίωνΠετροκεφάλι ΜοιρώνΣίβα ΗρακλείουΛέντας ΗρακλείουΜεγαλόπολη – ΨαθίΠλώρα Ηρακλείου, Ωλένη ΗλείαςΓόρτυνα Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα (15/7) επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για τον καύσωνα «Κλέων», με την ΕΜΥ να προειδοποιεί για παροδική πτώση των υψηλών θερμοκρασιών μέχρι την Τετάρτη, αλλά και για νέα θερμική έξαρση από την ερχόμενη Πέμπτη.

Στο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ για τον καύσωνα «Κλέων» επισημαίνεται πως από αύριο έως και την Τετάρτη θα περιοριστούν σε γεωγραφική έκταση οι περιοχές που θα επηρεάζονται από υψηλές θερμοκρασίες. Παράλληλα, θα μειωθεί η ένταση της ζέστης.

Συγκεκριμένα, για την Κυριακή (16/7) προβλέπεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά. Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου τους 37 βαθμούς Κελσίου. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 37 με 39 και στη δυτική Στερεά 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 36 με 39 βαθμούς Κελσίου.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ