14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Στη Σλοβακία αυξάνεται η υποστήριξη για πληρωμή σε ρούβλια του φυσικού αερίου

Ημερομηνία:

Ο Μπόρις Κόλαρ (Sme Rodina), πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της Σλοβακίας, έγινε άλλος ένας υψηλόβαθμος Σλοβάκος πολιτικός που υποστήριξε τις πληρωμές για το ρωσικό φυσικό αέριο σε ρούβλια, όπως απαιτεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Θα πλήρωνα με οτιδήποτε, ακόμη και με σέκελ», δήλωσε ο Κόλαρ, προσθέτοντας ότι αν διακοπούν οι παραδόσεις φυσικού αερίου από τη Ρωσία, η σλοβακική οικονομία θα καταστραφεί. «Θα υπάρξει πείνα και φτώχεια».

Ο Κόλαρ επέκρινε επίσης την Ουκρανία αφού το Κίεβο ισχυρίστηκε ότι είναι επίσης σε θέση να σταματήσει τη ροή ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη.

«Η Ουκρανία δεν έχει το δικαίωμα να απειλεί. Αυτό με προσβάλλει. Η Σλοβακία κάνει ό,τι περισσότερο μπορεί για την Ουκρανία, έχει λάβει το αμυντικό σύστημα S-300, όπλα, ανθρωπιστική βοήθεια, βοηθάμε τους πρόσφυγες και εξακολουθούν να έχουν το θράσος να απειλούν με διακοπή του φυσικού αερίου μας», δήλωσε ο Κολάρ.

Πρόσθεσε ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να συνεχίσει να ρέει το φυσικό αέριο. Ο Κόλαρ αναμένει από τον υπουργό Οικονομίας Ρίτσαρντ Σούλικ να πράξει το ίδιο. Όπως και ο Κόλαρ, ο Σούλικ απορρίπτει την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου λέγοντας ότι θα έκανε ακόμη και «κατακόρυφο» για να συνεχίσει τις παραδόσεις. Ο Σούλικ δήλωσε ήδη ότι η Σλοβακία θα πληρώσει σε ρούβλια, αν αυτό είναι απαραίτητο.

Η επόμενη πληρωμή πρέπει να γίνει στις 20 του μηνός Μαΐου. Ο υπουργός Σούλικ, ωστόσο, αρνήθηκε επανειλημμένα να πει αν η Σλοβακία άνοιξε λογαριασμό σε ρούβλια στην Gazprombank.

Ο πρωθυπουργός Έντουαρντ Χέγκερ του κόμματος OĽaNO, η πρόεδρος Ζουζάνα Τσαπούτοβα και αρκετά άλλα μέλη της κυβέρνησης εξακολουθούν να πιστεύουν σε μια ενιαία προσέγγιση της ΕΕ.

«Η Σλοβακία θα ενεργεί σε συμφωνία με τα κράτη μέλη της ΕΕ όταν αγοράζει φυσικό αέριο από τη Ρωσία», έγραψε ο Χέγκερ σε ένα status στο Facebook.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ