19.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Στη σχολή μαθητείας του ΟΑΕΔ η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ Αλέκα Κουμάκη

Ημερομηνία:

Στην σχολή μαθητείας του ΟΑΕΔ περιόδευσε η υποψήφια βουλευτής Αλέκα Κουμάκη μαζί με τον Γιώργο Νταγκουνάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η Αλέκα Κουμάκη κατά την παρέμβασή της επεσήμανε:

Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις αξιοποιούν ως «μαστίγιο» την ανεργία και χρησιμοποιούν ως «καρότο» τις θέσεις μαθητείας, για να στήσουν σύγχρονα σκλαβοπάζαρα. Μαθητεία σημαίνει: τσάμπα δουλειά για τις επιχειρήσεις, συνήθεια στην εκμετάλλευση, υποταγή και δασκάλεμα από νωρίς στο δίκιο του αφεντικού.

Τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μιλούσαν και μιλούν για «επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας», γιατί θέλουν να καταργήσουν όσα ψήγματα στήριξης των ανέργων έχουν απομείνει και να τα ενσωματώσουν στο λεγόμενο «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» της πείνας.

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει κουβέντα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Ακόμα και αυτά που υποσχόταν τον Ιούνη του 2013, πήγαν περίπατο πριν καν γίνει κυβέρνηση. Τσιμουδιά για το σκλαβοπάζαρο της εκ περιτροπής εργασίας, της μερικής απασχόλησης, της ενοικίασης εργαζομένων, για όσα ζουν δηλαδή οι νέοι εργαζόμενοι. Όλα αυτά τα αποδέχεται πλήρως, δε λέει πουθενά ότι θα καταργήσει τους αντίστοιχους αντεργατικούς νόμους-άλλωστε, μερικά από αυτά τα έχει στηρίξει.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, όποια κυβέρνηση προκύψει δε θα εξασφαλίσει αξιοπρεπή ζωή στους ανέργους. Άρα, την επόμενη μέρα χρειαζόμαστε ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση για να δυναμώσει ο αγώνας για μέτρα προστασίας και ανακούφισης: για επίδομα ανεργίας 600 ευρώ, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν μετακίνηση για όλους τους ανέργους. Για να δυναμώσει η λαϊκή αλληλεγγύη. Για να οργανωθεί η αντεπίθεση για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Το ΚΚΕ είναι δύναμη εμπιστοσύνης, που από την επόμενη μέρα των εκλογών θα συνεχίσει να παλεύει για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής στις εξελίξεις. Η ενίσχυσή του είναι γροθιά στο φόβο και τις αυταπάτες. Είναι η πραγματική ελπίδα για τους νέους εργαζομένους, τους ανέργους!

Οι περιοδείες αύριο

Αύριο Παρασκευή 16/1 θα περιοδεύσουν:

Στις 8:00 στον ΟΤΕ ο υποψήφιος βουλευτής, Ρηγανάκος Φώτης

Στις 16:00 στο Γηροκομείο ο Νταγκουνάκης Γιώργος, μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ και ο Παπαντωνάκης Νίκος στέλεχος του ΚΚΕ και Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων.

Στις 18:00 στα χωριά του πρώην Δήμου Βουκολιών οι υποψήφιοι βουλευτές ,Κουμάκη Αλεξία και Μαρινάκης Αλέκος

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Δεύτερη ακριβότερη η Ελλάδα στο κόστος στέγασης

ΗΕλλάδα κατατάσσεται δεύτερη στην Ευρωζώνη όσον αφορά στο κόστος στέγασης συνολικά...

Ηράκλειο: Την παρακολουθούσε συστηματικά μέχρι που την “πέτυχε” στο δρόμο…

Χωρίς τέλος τα περιστατικά ενδοικογενειακής βίας στην Κρήτη, που...

Σκρέκας: «Αισιοδοξία για πιθανά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα ανοιχτά της Κρήτης»

Οι πρώτες ενδείξεις μας κάνουν να νιώθουμε αισιοδοξία για...

Κρήτη: Στο Ηράκλειο η Σοφία, το διασημότερο ανθρωπόμορφο ρομπότ

Στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής MRC (Minoan Robotsports Competition) που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο...