21.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Στη σύσταση και λειτουργία άτυπου συμβουλίου αλιείας προχωρά η Περιφέρεια Κρήτης

Ημερομηνία:

Στη σύσταση και λειτουργία άτυπου συμβουλίου αλιείας προχωρά η Περιφέρεια Κρήτης για την εξέταση και αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο, μετά από τη σύσκεψη που συγκάλεσε η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα Θεανώ Βρέντζου στην οποία συζητήθηκαν οι προτάσεις που κατέθεσαν οι Περιφερειακές Ενότητες του νησιού και οι εμπλεκόμενοι φορείς. Στο άτυπο συμβούλιο αλιείας θα συμμετέχουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες και συγκεκριμένα: ΕΛΚΕΘΕ, ΓΕΩΤΕΕ παράρτημα Κρήτης, τμήμα βιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Λιμεναρχεία, ιχθυολόγοι, επαγγελματίες αλιείς, ερασιτέχνες αλιείς, και ιχθυοπώλες. Το άτυπο συμβούλιο αναμένεται να αποτελέσει υποστήριξη για την εφαρμογή των δράσεων του στρατηγικού σχεδιασμού του αγροδιατροφικού τομέα σε θέματα αλιείας.

Όπως ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου «έργο του συμβουλίου είναι η αντιμετώπιση των θεμάτων που σχετίζονται με τον κλάδο της αλιείας, η προστασία και ανάπτυξη του, η υπεραλίευση, η παράνομη αλίευση, που μειώνουν τα αποθέματα στις θάλασσες μας». Παράλληλα αποφασίστηκε να εκπονηθεί μελέτη για την αντιμετώπιση του «λαγοκέφαλου» που έχει δημιουργήσει προβλήματα ιδιαίτερα στις Ανατολικές θάλασσες του νησιού.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...