16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Στη φυλακή οδηγείται ο Πέτρος Φιλιππίδης

Ημερομηνία:

Ο ηθοποιός κλήθηκε σε απολογία από την 15η τακτική ανακρίτρια που διενεργεί την έρευνα, απολογήθηκε για το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει, αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών, αλλά οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα.

Προφυλακιστέος κρίθηκε πριν λίγο ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης ο οποίος απολογήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στην ανακρίτρια για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού μετά από ισάριθμες καταγγελίες συναδέλφων του σε βάρος του.

Ο ηθοποιός κλήθηκε σε απολογία από την 15η τακτική ανακρίτρια που διενεργεί την έρευνα, απολογήθηκε για το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει, αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών, αλλά οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα οι οποίες με την απόφασή τους του έδειξαν το δρόμο για τη φυλακή.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι λόγω της φύσεως των αδικημάτων του (σεξουαλικά εγκλήματα) θα οδηγηθεί είτε στις φυλακές Τρίπολης είτε στις φυλακές Γρεβενών, χωρίς να αποκλείεται και ο Κορυδαλλός.

Υπενθυμίζεται, ότι η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση από τη πρώτη στιγμή σήκωσε αμέσως τα «μανίκια» για να ολοκληρωθεί και αυτό το στάδιο της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κλήθηκαν και κατέθεσαν ήδη τα τρία φερόμενα θύματα, επιβεβαιώνοντας όσα κατέθεσαν και στον εισαγγελέα, ενώ φαίνεται πως έχουν καταθέσει και μάρτυρες της υπόθεσης. Ωστόσο, φαίνεται πως για μια από τις δυο περιπτώσεις απόπειρας βιασμού έχουν προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία για τον ηθοποιό.

Κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες

Σημειώνεται, ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης ερευνάται για τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014. Μάλιστα, σε δύο από τις περιπτώσεις φέρεται να χρησιμοποίησε τα θέατρα στα οποία εργαζόταν για να προβεί -όπως καταγγέλλεται- σε ασελγείς πράξεις.

Ο κατηγορούμενος κατά την παροχή εξηγήσεων μέσω υπομνήματος στον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε σχετικά με τη γυναίκα που καταγγέλλει τον βιασμό, ότι ήταν εκείνη που προκαλούσε προβλήματα στη ζωή του.

«Είχε εμμονή μαζί μου και ήταν πάντα άκρως διαχυτική. Φυσικά ποτέ δεν προσπάθησα να την προσεγγίσω ερωτικά, δε της τηλεφωνούσα βραδινές ώρες, όπως η ίδια ισχυρίζεται, ούτε της έστελνα γραπτά μηνύματα. Αντιθέτως εκείνη μου τηλεφωνούσε συνεχώς και επίμονα, ακόμα και σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών, που βρισκόμουν μαζί με την οικογένειά μου, κάτι το οποίο έφερνε σε δύσκολη θέση, τόσο εμένα όσο και την σύζυγό μου» ανέφερε στο απολογητικό του υπόμνημα.

Η πλήρης άρνηση όλων των κατηγοριών, ακόμη και καταγγελιών που δεν οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη λόγω παραγραφής ήταν η γραμμή που κράτησε ο ηθοποιός. Μάλιστα, είχε αναφερθεί στην Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, υποστηρίζοντας ότι είχαν ερωτική σχέση, για την οποία ήταν σε γνώση και η σύζυγός του.

Για ποιες υποθέσεις κατηγορείται

Ο Πέτρος Φιλιππίδης ερευνάται για τρεις υποθέσεις συνολικά. Σχετικά με την υπόθεση βιασμού, η καταγγέλλουσα φέρεται ότι πήγε να συναντήσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη στο θέατρο προκειμένου να την δει για ένα ρόλο. Όμως, σύμφωνα με όσα να κατέθεσε, εκείνος μετά από την συζήτηση που είχαν, φέρεται να την υποχρέωσε στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων, που συνιστούν βιασμό.

Τον Φεβρουάριο του 2010 φέρεται να τελέσθηκε η πρώτη από τις καταγγελλόμενες απόπειρες βιασμού από τον ηθοποιό. Σύμφωνα με την καταγγελία του φερόμενου θύματος στο ΣΕΗ, η νεαρή τότε ηθοποιός είχε επισκεφθεί στο θέατρο τον μεγάλο πρωταγωνιστή επειδή της είχε αναφέρει ότι έψαχνε αντικαταστάτρια ηθοποιού που συμμετείχε στην παράσταση. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ηθοποιός φέρεται να την οδήγησε στο καμαρίνι του, όπου αποπειράθηκε -κατά τα καταγγελλόμενα- να την βιάσει.

"google ad"

Σχετικά με την δεύτερη περίπτωση απόπειρας βιασμού η καταγγέλλουσα σε συνέντευξή της είχε περιγράψει ότι τον Αύγουστο του 2014 είχε συναντηθεί με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη για να βρει δουλειά, αλλά η συνέχεια του ραντεβού ήταν απροσδόκητη και ανατριχιαστική. Η γυναίκα μπήκε στο αυτοκίνητό του για την επιστρέψει στο σπίτι της μετά το ραντεβού τους, αλλά εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό, όπου σύμφωνα με όσα περιέγραψε επιχείρησε να την βιάσει.

tanea.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οριστικό τέλος στα σενάρια για ευρωπαϊκή θέση

Σας λέω την είδηση με το «καλημέρα»: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν...

Προσοχή, η Κρήτη αντιμετωπίζει «σοβαρό κίνδυνο» από επιπλέοντα ανθρώπινα …… «σκουπίδια»!!

Του Μανώλη Καπετανάκη * Βρίθει τελευταία η τοπική, εθνική αλλά...

Ελληνίδες σε θέσεις ηγεσίας

Του Γιώργου Ουρανού Θα αποτελούσε μεγάλη πρόοδο για τη χώρα...

Η άγνωστη ζωή της Αντωνούσας Καστανοπούλας (Καστανάκη)

Της Ιωάννας Σφακιανάκη «Γιεράρχη τον Γεράσιμο Κισσάμου, τον Δεσπότη, Σκαλίδη, Γιαννουδοβαρδή...