20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Στις πολλές εκατοντάδες οι υπογραφές ενάντια στο ξεπούλημα του αεροδρομίου Χανίων – Τρίτο σε κίνηση πανελλαδικά, μετά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Ημερομηνία:

Λίγες ημέρες έχουν περάσει από την πρωτοβουλία που πήραν πολίτες για να συλλέξουν υπογραφές ενάντια στο ξεπούλημα του αεροδρομίου Χανίων και ήδη αρκετές εκατοντάδες Χανιώτες ανταποκρίνονται.

Η συλλογή υπογραφών γίνεται είτε μέσω facebook σε σχετική σελίδα που έχει δημιουργηθεί (μπορείτε να την επισκεφθείτε πατώντας ΕΔΩ) ή μέσω της πλατφόρμας AVAAZ (μπορείτε να επισκεφθείτε πατώντας ΕΔΩ)

Σε σχετικό κείμενο σημείωνεται ότι η εκχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων ήταν “ένα από τα λεγόμενα προαπαιτούμενα που έθετε η γερμανική ηγεμονία προκειμένου να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της ελληνικής οικονομίας”.

Σύμφωνα με την πρωτοβουλία πολιτών “οι Γερμανοί ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της διακίνησης των τουριστών προς την Ελλάδα διαμέσου του tour operator TUI ενώ ο «εθνικός» ιδιωτικός αερομεταφορέας αποτελεί ένα περιφερειακό βραχίονα της, επίσης, γερμανικής εταιρείας Lufthansa η οποία είναι και αυτή μέτοχος στη Fraport συνεπώς και στην κοινοπραξία Fraport-Κοπελούζος στην οποία εκχωρούνται τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια για 50 χρόνια”.

Η Πρωτοβουλία θεωρεί ότι υπάρχει ένα ευρύτερο σχέδιο ελέγχου της τουριστικές δραστηριότητας στην Ελλάδα που σχετίζεται και με τα χρέη του ξενοδοχειακού τομέα στις τράπεζες: “Η κατάσταση θα επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο εξαιτίας του τραπεζικού χρέους ύψους 7,5 δις που έχει ο ξενοδοχειακός τομέας μεγάλο μέρος του οποίου θα εκχωρηθεί σε ξένα funds εφόσον τα κόκκινα δάνεια του εν λόγω κλάδου είναι 2,5 δις ενώ τα καθυστερούμενα 3 δις επιπλέον.”

Ως εκ τούτου, για την Πρωτοβουλία “το ζήτημα της εκχώρησης του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» των Χανίων και των υπολοίπων καθώς επίσης και των άλλων πυλών εισόδου που είναι τα λιμάνια συνδέεται με την εκχώρηση, επί της ουσίας, της δημόσιας περιουσίας και της ελληνικής οικονομίας”.

Ακολουθούν οι τελευταίες 50 υπογραφές μέσω της σχετικής σελίδας στο facebook:

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΙΔΙΟΤΗΤΑ

Βασιλάκης Λευτέρης Συνταξιούχος Πολ. Ναυτικού

Βίπιχ-Σκαμνάκη Ιωάννα Βιολόγος-Ιχθυολόγος

Βουτσαδάκης Σπύρος Επιχειρηματίας Αγροτουρισμού

Βρεττός Δημήτρης Επιχειρηματίας

Γυπάκης Γιώργος Δημοσιογράφος

Γύπαρης Νίκος Συνταξιούχος ΕΡΤ

"google ad"

Ευλογημένου Ήβη Πολιτικός Μηχανικός

Ζουριδάκης Γεώργιος Πρώην Δήμαρχος Πελεκάνου

Καμπιώτης Σπύρος Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

Κανδύλη ‘Aννα Διδακτορική Ερευνήτρια, Πανεπιστήμιο Φλωρεντίας

Καντιδάκη Ιωάννα Αγρότισσα

Κόη Μαρία Εποχική Υπάλληλος

Κορνελάκης Γεώργιος Ξενοδοχουπάλληλος

Κοτσάκης Μανόλης Πρόεδρος Μηχανικών Αυτοκινήτων Χανίων

Κουκουτσάκης Γιώργος Δικηγόρος

Κουντουράκη Δέσποινα Οικιακά

Λυγεράκης Εμμανουήλ Συνταξιούχος

Μακράκη Χρυσή Αρχιτέκτονας

Μαρκουλάκης Στέφανος Πολιτικός Επιστήμονας

Μαυρακάκη Ελένη Δικηγόρος

Μαυρογιαννάκη Σταυρούλα Ιδιωτική υπάλληλος λογιστηρίου

Μιγλάκης Μανόλης Συνταξιούχος

Μπαλωμενάκη Ελένη Αρχιτέκτονας

Μπερτάκης Νεκτάριος Ιδιωτικός Υπάλληλος

Μουστάκα Έφη Υπάλληλος ΕΡΤ

Μουτσέλου Ρούλα Ιδιωτική Υπάλληλος

Μπομπολάκης Νικόλαος Πρώην Δήμαρχος Βουκωλιών

Νικολάου Γιάννης Εκπαιδευτικός/Μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Χανίων

Ντουντουλάκης Κώστας Συνταξιούχος Δάσκαλος

Ντουντουνάκης Λευτέρης Πρόεδρος Γεωπόνων Χανίων

Περράκης Μιχαήλ Συνταξιούχος

Πολέντα Αικατερίνη Επιχειρηματίας

Πολέντας Παντελής Επιχειρηματίας

Πολομαρκάκης Ηλίας Μηχανικός

Πολυράκης Ιωάννης Δρ. Γεωπόνος-Συγγραφέας

Ρόβλιας Κων/νος Μηχανικός Παραγωγής & Διοίκησης

Σαρρής Νίκος Οικονομολόγος

Σαρτζετάκης Γιώργος Επιχειρηματίας

Σιλιγάρδος Νίκος Πολιτικός Μηχανικός

Σκευάκης Ευστράτιος Ιδιωτικός Υπάλληλος

Τζανακάκης Δημήτρης Δημοσιογράφος

Τζοτζολάκη Ελευθερία Αρχιτέκτονας

Τριπολιτάκη Νεκταρία Δημοτική Υπάλληλος/Νοσηλεύτρια

Τσουπάκης Γιώργος Αγροτικές-τουριστικές δραστηριότητες

Τσουρής Ιωάννης Αρχιτέκτονας Μηχανικός

Φραγκεδάκης Παναγιώτης Ηλεκτρολόγος

Χαιρέτης Γεώργιος Ιδιωτικός Υπάλληλος

Χαρίσης Λούκας Φοιτητής Πολυτεχνείου Κρήτης

Χαριτάκης Βασίλης Πολιτικός Μηχανικός

Ψαρουδάκης Μανούσος Αγρότης

Τρίτο σε επισκεψιμότητα το αεροδρόμιο Χανίων

Χαρακτηριστικό της σημασίας που έχει το αεροδρόμιο Χανίων είναι και τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για τον μήνα Ιανουάριο του 2016.

Συνολικά τον Ιανουάριο του 2016 διακινήθηκαν σε όλα τα ελληνικά αεροδρόμια 1,8 εκατ. επιβάτες, παρουσιάζοντας αύξηση 11,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015.

Ο συνολικός αριθμός των πτήσεων στα ελληνικά αεροδρόμια άγγιξε τις 19.890, καταγράφοντας αύξηση 4,5% (από 19.035 πτήσεις τον Ιανουάριο του 2015), σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Από τις παραπάνω πτήσεις οι 12.459 ήταν πτήσεις εσωτερικού και σημείωσαν αύξηση 6,1% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2015. Ενισχυμένες κατά 1,8% καταγράφηκαν οι πτήσεις εξωτερικού, που έφτασαν τις 7.431.

Ο συνολικός αριθμός των επιβατών που διακινήθηκαν στα αεροδρόμια όλης της χώρας άγγιξε το 1,8 εκατ., έναντι 1,6 εκατ. επιβατών το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Η μεγαλύτερη επιβατική κίνηση παρατηρήθηκε στα αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Χανίων, Ηρακλείου και Ρόδου.

Συγκεκριμένα, το φετινό Ιανουάριο διακινήθηκαν στην Αθήνα 1,1 εκατ. επιβάτες, στη Θεσσαλονίκη 351.000, στα Χανιά 68.500, στο Ηράκλειο 67.000 και στη Ρόδο 53.000 επιβάτες.

Ειδικότερα, η επιβατική κίνηση ενισχύθηκε κατά 12% και έφτασε το 1,1 εκατ. επιβάτες, έναντι 976.388 επιβατών τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Η φετινή επίδοση του Ιανουαρίου αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για τη συγκεκριμένη περίοδο του χρόνου. Οι επιβάτες εσωτερικού άγγιξαν τις 438.000, αυξημένοι κατά 16,5%, ενώ οι επιβάτες εξωτερικού τις 654.000, καταγράφοντας άνοδο 9,1%. Μάλιστα, τόσο οι Ελληνες όσο και οι ξένοι ταξιδιώτες παρουσίασαν αύξηση σε παρόμοια επίπεδα, της τάξης του 12%, διατηρώντας και το 2016 την ανοδική πορεία τους.

Oι πτήσεις εσωτερικού, που διαμορφώθηκαν στις 5.037, αυξήθηκαν κατά 8%, ενώ οι διεθνείς πτήσεις παρουσίασαν άνοδο κατά 5,4%, αγγίζοντας τις 6.415.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...