15.8 C
Chania
Tuesday, October 29, 2024

Στις φυλακές Χανίων και Νεάπολης Λασιθίου οι κατηγορούμενοι για το εμπόριο βρεφών – Γεννήθηκε και πέμπτο μωρό

Ημερομηνία:

Οι τέσσερις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση εμπορίας βρεφών στην Κρήτη κρίθηκαν προφυλακιστέα και οδηγήθηκαν στις φυλακές Χανίων και Νεάπολης Λασιθίου.

Οι κατηγορούμενοι είναι ο 73χρονος γιατρός, ιδιοκτήτης της μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ο 44χρονος εμβρυολόγος, η 41χρονη γραμματέας της μονάδας και μία 38χρονη αλλοδαπή γυναίκα, η οποία φέρεται να έκανε τις συνεννοήσεις με τις παρένθετες.

Ο γιατρός και ο εμβρυολόγος κρατούνται στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων, στην Αγυιά, ενώ η γραμματέας της μονάδας και η αλλοδαπή μεσίτρια οδηγήθηκαν στις γυναικείες φυλακές Νεάπολης Λασιθίου.

Ελεύθερα με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν τέσσερα ακόμη άτομα που είχαν προσαχθεί, η μαία της μονάδας και η βιολόγος της μονάδας, εργαζόμενη σε κλινική της πόλης και αλλοδαπή που φέρεται επίσης να ενεργούσε ως «μεσίτρια» στις παράνομες υιοθεσίες.

Οι οκτώ αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, όπως αυτές της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της εμπορίας ανθρώπων, της μεσολάβησης σε υιοθεσία ανηλίκων κατ’ επάγγελμα, των παραβιάσεων της νομοθεσίας περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, της πλαστογραφίας και της παραποίησης ιατρικών δεδομένων.

Σημειώνουμε ότι την Πέμπτη και πέμπτη παρένθετη μητέρα έφερε στον κόσμο ένα μωρό (κοριτσάκι) στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Πρόκειται για το πέμπτο μωρό που γεννιέται μέσα σε μία εβδομάδα.

Τα πέντε μωρά φιλοξενούνται στη μονάδα νεογνών του νοσοκομείου.

Και για τα πέντε μωρά έχει υπάρξει ενδιαφέρον από ζευγάρια τα οποία είχαν προχωρήσει σε συμφωνίες με την κλινική όμως εκκρεμούν πρώτα τα τεστ DNA ώστε να διαπιστωθεί ότι πράγματι είναι δικά τους και δευτερευόντως πρέπει να ελεγχθεί κατά πόσο οι διαδικασίες έγιναν νόμιμα.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ