19.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Στις 7 Νοεμβρίου η δίκη για έκταση των Αγ. Αποστόλων,κίνδυνος να χαθούν 48 στρέμματα

Ημερομηνία:

Απαραίτητη φαντάζει η κάποιας μορφής ήπια αξιοποίηση μικρού τμήματος έκτασης της περιοχής των Αγίων Αποστόλων. Η συγκεκριμένη εξέλιξη που φαίνεται αναπόφευκτη,  προκύπτει από την ενδεχόμενη ανάκληση των απαλλοτριώσεων που είχαν γίνει πριν απο πολλά χρόνια προκειμένου να αξιοποιηθούν τουριστικά. Οι πρώην ιδιοκτήτες των εκτάσεων που απαλλοτριώθηκαν, (περίπου 48 στρέμματα) διεκδικούν τώρα την επιστροφή τους επικαλούμενοι το ότι δεν υλοποιήθηκε ο σκοπός των απαλλοτριώσεων, δηλαδή η τουριστική αξιοποίησή τους.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 7 Νοεμβρίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ και για το θέμα αυτό βρίσκεται στην Αθήνα και ο δήμαρχος Χανίων Μανόλης Σκουλάκης προκειμένου να έχει επαφές με τα στελέχη της ΕΤΑ, καθώς η υπόθεση της τύχης των Αγίων Αποστόλων θεωρείται από τα πλέον σημαντικά για τη ΔΣημοτική Αρχή.

Μιλώντας στο Flashnews.gr ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων, κ. Δημήτρης Λάμπρου,είπε πως “η χρήση της περιοχής έχει  παραχωρηθεί εδώ και χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ στις προθέσεις του υπουργού κ. Γερουλάνου είναι η παραχώρηση και κατά την κυριότητα στο δήμο Χανίων.”

Τα  ζητήματα που πρέπει να ξεκαθαριστούν όπως είπε ο κ. Λάμπρου “έχουν να κάνουν με την ενδεχόμενη ανάκληση των απαλλοτριώσεων, λόγω μη εκτέλεσης του σκοπού.”

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων, χαρακτήρισε “επιτακτική και άμεση την ανάγκη, να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα, δηλαδή το ενδεχόμενο να επιστραφεί ένα μέρος της έκτασης στους πρώην ιδιώτες ιδιοκτήτες , λόγω μη αξιοποίησης. Θα πρέπει  να γίνουν κάποιες μελέτες για να δούμε πως χρησιμοποιούμε αυτή την έκταση.”

“Διευκρινίζεται ότι η περιοχή των Αγίων Αποστόλων περιλαμβάνει κάποια τμήματα που ανήκαν στον ΕΟΤ, και για τα οποία δεν υπάρχει πρόβλημα και κάποια άλλα, τα οποία είχαν απαλλοτριωθεί για τουριστικούς σκοπούς. Κάποιοι λοιπόν που είχαν ακίνητα και απαλλοτριώθηκαν, έχουν κάνει προσφυγές στα δικαστήρια και ζητούν την ανάκληση της απόφασης, καθώς δεν έχει εκπληρωθεί ο σκοπός, με άλλα λόγια δεν υπήρξε τουριστική αξιοποίηση. Άρα, αυτά πρέπει άμεσα να ξεκαθαριστούν.”

Ο κ. Λάμπρου σημείωσε ότι η αξιοποίηση μέρους της περιοχής είναι κυρίαρχο ζήτημα, και επεσήμανε ότι προσωπική του θέση είναι   “το μεγαλύτερο κομμάτι της περιοχής να διατεθεί για χρήσεις κοινωνικού χαρακτήρα, ενώ στην υπόλοιπη έκταση, θα μπορούσε με βάση και τις προτάσεις του δήμου να υπάρξει κάποιας μορφής ήπια τουριστική αξιοποίηση.”

Σε διαφορετική περίπτωση ο κ. Λάμπρου επεσήμανε ότι “μια έκταση 46 περίπου στρεμμάτων  της περιοχής των Αγίων Απόστολων θα χαθεί λόγω της ανάκλησης της απόφασης των απαλλοτριώσεων, δηλαδή θα επιστρέψει στους ιδιώτες.”

Σημειώνεται πάντως, ότι προκειμένου η δημοτική αρχή, να προχωρήσει και να καταθέσει προτάσεις για την αξιοποίηση,  σε ήπια μορφή, μικρής έκτασης της περιοχής των Αγίων Αποστόλων αυτή θα πρέπει να του έχει παραχωρηθεί από το  αρμόδιο υπουργείο και τον Ε.Ο.Τ.

Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει γίνει ακόμα και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις του δήμου,  με απόλυτη ευθύνη της κεντρικής εξουσίας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...

Αποτροπιασμός: Τρεις οι ανήλικοι της σεξουαλικής κακοποίησης από τον νονό και δάσκαλο μουσικής στο Ηράκλειο!

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου,...

Ευχαριστήρια επιστολή στο προσωπικό των επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Χανίων

Κύριε δ/ντά, Θέλω με την παρούσα, μέσω της έγκριτης εφημερίδας...