14.8 C
Chania
Τρίτη, 17 Μαρτίου, 2026

Στις 7 Σεπτεμβρίου η δίκη για το ταμειακό έλλειμμα

Ημερομηνία:

Παραπέμπονται ο πρώην ταμίας, ο πρώην δήμαρχος και τρεις υπάλληλοι

Στις 7 Σεπτεμβρίου ορίστηκε να γίνει η δίκη για τη γνωστή υπόθεση του ταμειακού ελλείμματος του δήμου Ρεθύμνου, μετά το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Κρήτης, με το οποίο παραπέμπονται να δικαστούν οι πέντε από τους έξι αρχικά κατηγορούμενους για την «μαύρη τρύπα» του ταμείου ύψους 963.360,85 ευρώ.

Κατηγορούμενοι είναι ο πρώην ταμίας του δήμου, ο πρώην δήμαρχος, δύο υπάλληλοι του δήμου και ένας υπάλληλος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.
Ο πρώην  ταμίας θεωρείται ότι για ίδιον όφελος έβλαψε το δήμο με ζημία μεγαλύτερη των 150 χιλιάδων ευρώ και παραπέμπεται για πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, για απάτη κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, για υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση και για απιστία στην υπηρεσία κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση.

Οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι παραπέμπονται για απιστία στην υπηρεσία, ενώ μία ακόμα υπάλληλος του ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων απαλλάχθηκε με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Κρήτης.

Η δίκη είχε αρχικά οριστεί τον περασμένο Νοέμβριο του 2011, όμως οι δικηγόροι είχαν επικαλεστεί την αλλαγή των δικονομικών δεδομένων της 23ης Δεκεμβρίου του 2010, με την οποία εξαιρείται η απευθείας κλήτευση σε υποθέσεις υπηρεσιακών κακουργημάτων, όπως οι κατηγορίες με τις οποίες είχαν παραπεμφθεί οι έξι τότε κατηγορούμενοι. Παρότι η κύρια ανάκριση για την υπόθεση είχε περαιωθεί πριν τις 23-10-2010, το κλητήριο θέσπισμα επιδόθηκε μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία και σε αυτό το σημείο «πάτησαν» οι συνήγοροι των κατηγορουμένων για να κάνουν το αίτημά τους.

goodnet.gr-Α.Κ.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου στα Καλάβρυτα για τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης θα επισκεφτεί τον αδελφοποιημένο Δήμο Καλαβρύτων από 18 έως 22 Μαρτίου 2026 για τις εκδηλώσεις της 205ης Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Συνελήφθησαν τρεις κτηνοτρόφοι στο Ρέθυμνο για παραβάσεις περί ζωοκλοπής

Σύλληψη τριών κτηνοτρόφων στο Ρέθυμνο για παραβάσεις περί ζωοκλοπής. Εντοπίστηκαν 7.427 αιγοπρόβατα λιγότερα από τα δηλωθέντα σε επιχείρηση σε Μυλοπόταμο και Ρέθυμνο.

Εξιχνιάσθηκαν 16 περιπτώσεις απάτης στο Ηράκλειο: Συνελήφθη 23χρονος και ταυτοποιήθηκαν τέσσερις ακόμη

Εξιχνιάστηκαν 16 απάτες στο Ηράκλειο: Συνελήφθη 23χρονος και ταυτοποιήθηκαν 4 συνεργοί. Αφαίρεσαν 14.170€ από κατοίκους Χερσονήσου και Μυλοποτάμου με τηλεφωνικές απάτες.

Το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης παρουσιάζει «4 λεπτά & 12 δευτερόλεπτα» στο Πολύκεντρο Βουκολιών

Το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης παρουσιάζει την παράσταση «4 λεπτά & 12 δευτερόλεπτα» του Τζέιμς Φριτς στο Πολύκεντρο Βουκολιών του Δήμου Πλατανιά, Τετάρτη 18 Μαρτίου στις 19:30.