24.6 C
Chania
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2026

Στοιχεία σοκ: Χώρα συνταξιούχων και ανέργων η Ελλάδα -Πάνω από 7,5 εκατ. άτομα δεν εργάζονται

Ημερομηνία:

Χώρα συνταξιούχων ανέργων και οικονομικά μη ενεργών πολιτών είναι σήμερα η Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία η πλειοψηφία των κατοίκων της είναι αποτραβηγμένη από την αγορά εργασίας.Σύμφωνα με την πέμπτη έκθεση του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων για τον μήνα Οκτώβριο, ο αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2.704.295 άτομα, ενώ η συνολική δαπάνη για συντάξεις τον μήνα Οκτώβριο ανέρχεται σε 2 δισ 303 εκατ. ευρώ!

Αν τα στοιχεία αυτά συνδιαστούν με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία το 2013 η εικόνα της χώρας μας είναι περισσότερο από θλιβερή:
1.403.698 άτομα είναι άνεργοι
3.334.690 άτομα είναι ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός
2.704.295 άτομα είναι οι συνταξιούχοι
Συνολικά ο πληθυσμός της Ελλάδας που δεν εργάζεται ή εισπράττει από το δημόσιο είναι πάνω από 7 εκατ. κάτοικοι.
Οι Ελληνες που εργάζονται είναι λιγότεροι από το 50% αυτών που κάθονται:
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή το σύνολο των απασχολουμένων τον Ιούνιο του 2013 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.628.421 άτομα.

Πηγή:  iefimerida.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων για τον Ευάγγελο Χναρά

Συλλυπητήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή για τον θάνατο του Ευάγγελου Χναρά, πρώην Δημάρχου Θερίσου και Προέδρου Κοινότητας Περιβολίων.

Ενημερωτική δράση για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών στο Δημαρχείο Χανίων

Ενημερωτική δράση για τη δωρεά μυελού των οστών στο Δημαρχείο Χανίων από τον Σύλλογο «Ορίζοντας», το ΚΕΔΜΟΠ και το Δήμο Χανίων. Παρουσία της Αντιδημάρχου Ελένης Ζερβουδάκη.

Συνάντηση Αρναουτάκη με τον Πρέσβη της Ιταλίας Paolo Cuculi: Στο επίκεντρο πολιτισμός, τουρισμός και επιχειρηματικές σχέσεις

Συνάντηση Αρναουτάκη με τον Πρέσβη της Ιταλίας Paolo Cuculi στο Ηράκλειο. Συζητήθηκαν πολιτισμός, τουρισμός, επιχειρηματικές σχέσεις και συνεργασία μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Επιδοτήσεις: Από το myAgro… στο «myFiasko»; – Η παρέμβαση Μαμουλάκη για τις αστοχίες της πλατφόρμας

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης αναδεικνύει τις αστοχίες της πλατφόρμας Myagro. Δηλώσεις δεν ολοκληρώνονται, το σύστημα κολλάει, οι προκαταβολές αμφίβολες.