16.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Στον «αέρα» 250.000 ακίνητα – Κινδυνεύουν να περάσουν σε ξένα funds

Ημερομηνία:

Κίνδυνο να πέσουν στα χέρια distress funds αντιμετωπίζουν 250.000 ακίνητα εάν τελικά η κυβέρνηση στο νέο γύρο διαπραγμάτευσης τον Φεβρουάριο δεν καταφέρει να συμφωνήσει με τους εκπροσώπους των δανειστών σε μια ομπρέλα προστασίας για την πρώτη κατοικία.

Ανοιχτό παραμένει επίσης το θέμα των καταναλωτικών δανείων όπως και εκείνων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με υποθήκη ακίνητα, τα οποία προς το παρόν εξαιρέθηκαν από το πολυνομοσχέδιο που πέρασε πρόσφατα από τη Βουλή και επιτρέπει την πώληση δανείων σε distress funds.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ημερησίας αυτή τη στιγμή στο «κόκκινο» βρίσκονται 150.000 δάνεια νοικοκυριών και 50.000 επιχειρηματικά με εγγυήσεις ακίνητα ενώ στον «αέρα» βρίσκονται ήδη 30.000-50.000 εξοχικά καθώς ο νέος νόμος δεν προβλέπει προστασία για δευτερεύουσα κατοικία.

Η κυβέρνηση πάντως δια στόματος του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη τονίζει ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εξαιρέσει από την πρωτογενή αγορά τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στον επόμενο κύκλο διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

Για να μη χαθούν οι κατοικίες των δανειοληπτών, η διοίκηση της Ομοσπονδίας Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Ελλάδος (ΟΜΑΣΕ), ζητά από την κυβέρνηση να γίνει επανεκτίμηση των «κόκκινων» δανείων από ειδικούς ανεξάρτητους εκτιμητές.

Όπως εκτιμά η ΟΜΑΣΕ, αν η πρόταση αυτή δεν υλοποιηθεί άμεσα, σε δύο χρόνια από σήμερα, τα μη εξυπηρετούμενα (κόκκινα) δάνεια, θα ανέλθουν από το 40% που είναι σήμερα στο 65% του συνόλου των δανειοδοτήσεων.

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ